• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuřecí játra co "nemaj chybu"
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí játra co "nemaj chybu"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí játra co "nemaj chybu"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí játra
    • 270
      g anglická slanina
    • koření na mleté maso
    • koření - americké brambory
    • koření - divočina nebo Staročeské apod.

Postup přípravy receptu

1
Játra omyjeme, osušíme, zbavíme bílých blanek a rozdělíme na jednotlivá jatýrka. Ta vložíme do misky, posypeme kořením dle vlastního výběru - naposledy jsem měla po ruce koření na mletá masa a na americké brambory, ale fantazii se zde meze nekladou. Játra s kořením promícháme a každé jednotlivé jatýrko zabalíme do proužku slaniny. Skládáme je vedle sebe těsně jako buchty do připravené zapékací misky - ne naplocho, ale jako soudečky - omotaná jatýrka vykukují nahoru. Misku nevymazáváme. Pečeme v troubě cca 45-50 min na cca 190 °C.
2
V této úpravě jsou výborná nejen jako hlavní jídlo, ale i jako teplé pohoštění k vínu či pivu. Uvedené množství se vejde do zapékací misky cca 10x20 cm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Kachní játra na cibulce s hranolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ambiente_Prague | 5. 12. 2010 15:18

    Vyborne, odporucam!

  • Jana | 5. 12. 2010 15:14

    Naozaj nemaju chybu. ;-) Je to jednoduche, rychle a vyborne. Dala som korenie na steaky a ako prilohu opeceny chlieb. Dik za recept! Samozrejme za 1.

  • Jana Vencková | 22. 5. 2010 19:33

    výborná jtra, dělala jsem jako rychlou večeři a opravdu to stojí za to. Koření jsem dala grilovací a červenou čubricu, příště to okořením ještě víc, ty játra to snesou. Peklo se přesně podle receptu..Jedna!Dík za recept.

  • PajaP *** | 9. 12. 2009 15:56

    Uchvatne papanicko:-)

  • jiří martinek | 24. 1. 2009 14:55

    mohu všem jen doporučit! naše rodina je má moc ráda a tak je dělám často. samozřejmě za 1

  • Alena Jiříková | 3. 8. 2008 13:22

    Na doporučení jsem využila tento recept pro nedělní oběd. Opravdu je to vynikající a rychlé. S brambory v pekáčku si ušetříme čas i nádobí. Pochutnali jsme si a já sklidila pochvalu:-))

  • frankovka * | 1. 8. 2008 13:12

    Ahoj, děkuji za vynikající zážitek. Použil jsem (ani nevím proč) játra vepřová, obalil je v maďarské směsi a zapékací misku doplnil bramborami nakrájenými na menší kousky i se šlupkou a posypal je stejným kořením a pokladl máslem. Výsledek- bašta, opravdu to nemá chybu!:-)

  • Hanka Bednaříková | 8. 4. 2008 12:12

    fAKT SUPER!!!Martinko moji kluci-skoro chlapi děkují za receptík!SAMOZDŘEJMĚ ZA 1.

  • Coq | 7. 4. 2008 01:36

    Pokud to kuře nechlastalo a nemělo játra ztvrdlá už předtím...:o)))))))))

  • Hynek Formánek | 6. 4. 2008 20:03

    kuřecí játra jsou jediná játra,která se mohou solit již při vaření a neztvrdnou

  • Můrinka | 4. 4. 2008 12:40

    Mňam mňam, je to moc dobré, dávám jedničku! :-) Nedělala jsem sice soudečky, bo jsem měla domácí anglickou a s tou to moc nešlo, ale naskládala jsem to do zapékací mísy na sebe a bylo to skvělé! Použila jsem grilovací koření, které jsem dala hned na začátku, a játra jsou měkoučká :-)

  • Marcela | 15. 1. 2008 14:56

    když dám grilovací koření,které obsahuje sůl- neztvrdne játra?

  • Petrauh | 2. 1. 2008 12:20

    Vynikající jatýrka!! A to játra nepatří mezi má nejoblíbenější jídla. Vřele doporučuji vyzkoušet.

  • Lenka Rathová | 3. 8. 2007 16:58

    Teď to mám v troubě a smažím k tomu hranolky.Ještě tip:máme rádi slaninku pěkně křupavou a tak jsem na posledních 10 min.soudečky pěkně položila na bok a strčila pod gril. Super.

  • lada1975 | 29. 3. 2007 12:53

    Opravdu nemaj nemaj chybu! Skvělé! a to jsem na játra nikdy moc nebyla :-)

  • Pavla | 22. 1. 2007 12:07

    Jatra byla vynikajici. Polovinu jsem obalila v cesnekovem boku a cast v paprikovem boku. Na zaver jsem do stavy pridala trochu smetany na zjemneni a musim rict ze nemela chybu. V lete to dame na gril, myslim ze to bude taky skvele.

  • Olga Szarowská | 3. 11. 2006 22:03

    Opravdu výborné, mňamka, vynikající, děkuji za recept, dávám velkou 1!!!!

  • Jana Satinská | 18. 10. 2006 19:12

    Mňam :o))), dávám za 1!!!

  • Airan Novakova | 4. 5. 2006 20:52

    Bezvadny recept, jen jsem upravila dobu peceni na 25min - jinak jatra by byla v me troube presusena. Jen jsem prisla pochvalit, dat 1* a honem utikam otevrit dalsi sedmicku vina:-)) Nevim zda se tady pouziva takovy vyraz - u nas se rika "to jidlo ale pije!" :-)

  • ružena herakova | 25. 4. 2006 16:17

    skusila sem ten vaš recept byla to lahoda manželovy to chutnalo vyborně dostala sem od nej pochvalu diky za recept

  • Petra Š. | 27. 3. 2006 21:54

    Tak nakonec byla jako příloha hranolky a bramborové krokety a musím říct že to bylo výborné. Moc nám to chutnalo - dávám jedničku.

  • Petra Š. | 27. 3. 2006 14:49

    Játra jsou právě v troubě, vypadá to moc dobře a nádherně to voní po celém baráku. Jaká je k tomu vhodná příloha?

  • Bybyla | 7. 3. 2006 13:52

    Jsou uuuuuuužasný!!! Manžel ještě mezi "soudečky" strčil kousky jablíček.....bylo to úchvatný!!! Dneska si je jdeme dělat zase!!!!!!

  • lastuvkova | 28. 2. 2006 12:26

    VYBORNE-nema chybu!!

  • marcela slamdeckova | 1. 2. 2006 19:07

    Tak tento recept dnes vyzkousime,jsme milovniky kurecich jater.vypada to lakave...

  • Saša Budinská | 7. 1. 2006 15:00

    Je to vynikající, fakt všem doporučuju, dělám to i na grilu, ale v takové té misce z alobalu, protože z toho hodně odkapává tuk.

  • Petra Plochá | 23. 8. 2005 14:48

    Chtěla jsem se zeptat, zda místo kuřecích jatýrek mohu použít vepřová jatýrka? Kuřecí moc nemusíme.Díky

  • Anonym | 11. 8. 2005 11:57

    Fakt, to " nema chybu" !!!

  • Jana z VM | 27. 7. 2005 12:04

    Mám obavu, že budu muset koupit těch jater tak 2 kg, protože máme doma 3 chlapy a ti něco zbodnou!! Ale už se fakt těším, až jim to naservíruju! Jen si myslím, že to budu muset dělat pořád a pořád ..... Má naše rodinka už pěknýxch pár oblíbených receptíků z těchto super stráneček!!

  • Martina Hühneová Hühneová | 27. 7. 2005 11:34

    Pro změnu pak můžete vyzkoušet s úměrně velkými špalíčky z filetu lososa, je to stejně vynikající.

  • Airan Novakova | 27. 7. 2005 11:11

    Tohle zni naprosto skvele!!! Uz predem vim, ze nam vsem bude strasne chutnat...VYBORNY NAPAD:-))

  • Martina Hühneová | 27. 7. 2005 10:40

    Děkuji za kompliment a přeji dobrou chuť. Podotýkám, že přeci jen "maj chybu" - je jich vždycky málo:)

  • Jana z VM | 27. 7. 2005 09:32

    Mahuleno, perfektní popis celé "akce",. moc díky, je to lákavé, vyzkoušíme!!!!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Koření - Americké brambory Koření - Divočina Koření na mleté maso Kuřecí játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Rafaelo IV.

Rafaelo IV.

Tvarůžková pomazánka V

Tvarůžková pomazánka V

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

44
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
31
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím,…
26
Buřty na pivě
Buřty na pivě

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Jediná fotka z mejdanu pro Bartošku (†78)! Co se dělo uvnitř?

Jediná fotka z mejdanu pro Bartošku (†78)! Co se dělo uvnitř?

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Kuřecí játra co "nemaj chybu"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact