Másla "od oka"
A kolik se tam má dát toho másla? :OO
A kolik másla ?? hm
Mňamka
super rýchlovka¨! přesně toto jsem dnes potřebovala :-P a dokonce je to i mnamka!!!! děkuji
Už jsem je dělala 2krát, patří mezi mé oblíbené. S hranolkama jsou nejlepší..
Manžel jedl, jedl, pak se na mne vážně podíval a prohlásil : "Takhle dobrou játru jsem ještě nejedl!" A já dodávám, takhle jednoduše jsem ji ještě nedělala! ;-) ;-) ;-)
Sluníčko, myslím, že Jana Rem. zná pravopis slova "játra", ale tady tou "játrou" naráží na jednoho českého televizního kuchařského umělce, který pravil, že "měkké jatro je lepší než tvrdé játro"..... :-D :-D :-D
možná by bylo vhodné podívat se do českého pravopisu na slovo -játra- ;-)
Tak já je beru!!! Byly včera a byla mooooc dobrá. Ještě jsem je posypala naťovou cibulkou a k nim majonézu a hranolky,,,, něco tak dekadentně nezdravého a dobrého jsem dlouho neměla :-). No jo, Airan byla a bude zárukou kvality....
Aleno díky!Myslím,že bych si taky tak nějak poradila,šťáva je k rýži třeba,jinak by to bylo suché.Ohledně solení,vím,že se nic nepokazí,když posolím až po uvaření játry,ale syn mne naučil,že drůbeží játře sůl neuškodí ani při vaření.Někdy z ní taky dělám čínu a tam jde magi,sůl a já nevím,co všechno a je to taky slané a super.U vepřové játry bych to neriskovala.
Pro Janu - když chci tyhle játra podávat s rýží, potřebuji taky šťávičku.Jak jsem psala, peču játra v remosce a když jsou hotové, zapráším je přiměřeně moukou , nechám zasmahnout a zředím vodou. Šťáva jak lupen. Solit až nakonec, je to opravdu lepší.
Terezko,při nejbližší příležitosti vyzkouším,jen musím pak něco vymyslet pro babičku,ona raději jídla s nějakou šťávou,tak snad na pátek,to dělám pro ni půst,vždy něco sladkého.Už mi skoro dochází inspirace,ještě že tady ty recepty máme.
Janka vyskúšaj, ja som ich jedla priamo u autorky receptu, a skutočne nemajú chybu. Ostatne, ako všetky recepty od Airan :)))
Tak koukám tady na ten ohlas na tento recept a jsem unešená tou jednoduchostí a hlavně kladným hodnocením.Budu to muset vyzkoušet,játra máme moc rádi,tak proč ne.Vidím,že je to starý recept z roku 2005,takže nevím,jestli se paní Marta ještě chodí,ale můžu stoprocentně říct,že drůbeží játra se mohou solit hned.
Peču v remosce. Je to velmi rychlé a chuťově s oregánem (tím nešetřím) mnohem lepší a výraznější než obyčejně na cibulce.. Velmi nám chutnalo a dávám za jedna.
Vyzkouším udělat z holubích prsou, přijdou mi chutí dost játrům podobná, tak uvidíme :o)
Tak jsem to taky vyzkoušela, ale coby studentka na privátě nemám troubu, pánev musela stačit. Nicméně přestože játra nijak extra nevyhledávám, ta kombinace s provensálským kořením a česnekem je skvělá. Játra se asi částečně vrátí do mého jídelníčku. 1*
Dobrý recept, pekla jsem v remosce, nikde to neprská. Jen jsem solila až po upečení, aby játra nezhořkla. Dávám za jedna.
Vyborny recept a libi se mi i povodni story z Balkanu..Taky pridavam provensalske koreni, davam suseny cesnek - hodne, par lzic sladne smetany a bily pepr (to vse promicham v misce) Pecu pak v hodne rozpalene horkovzdusne troube jen tak na plechu. Jatra neztvrdnou, jsou lahodna a nam chutnaji nejlepe s bramborovou kasi, tatarkou a salatem. 1+
Já také dělám tento recept pravidelně (cca jednou za půl roku-játra ani drůbeží, nejsou podle mne nejzdravější). Recept je rychlý a všem nám chutná. Dávám více česneku. Díky ze recept.
Opravdu nemají chybu a opravdu jsou lepší než restované. Česnekem nešetřte. Díky za recept.
Dnes jsem teno recept zkoušela. Játra jsem ještě posypala grilovacím kořením. Jako přílohu jsme měli pečené brambory. Jen se po tom zaprášilo. Určitě budeme brzy dělat znovu. Děkuji a dávám za 1:-)
V létě jsme zkusila také s králičími jatýrky, byly to stejně vynikající.
Zrovna jsme dojedli - velké nadšení !Mikrovlnka, 13 min, bez promíchání, provensálské koření a trochu víc česneku..Nejsou hranolky - byly topinky na sucho a rajčata s čerstvou bazalkou. Doporučuji !!!
Moc dobré,dávám za jedna!Játra byla měkkoučká a voňavá.Jídlo připravoval můj manžel, jinak totální "nevařič" a sklidil s ním velký úspěch.Opravdu je to rychlé,jednoduché a chutné jídlo.Jako příoihu jsme měli rýži.
Tak to byl zážitek!!! Dali jsme tedy více česneku... 4 stroužky a bylo to výborné!!! Co mě především na receptu těší, že se dělají játra v troubě! Když je dělám na pánvi, prská to, "střílí" to, kuchyň bysme mohli malovat..... Tohle bylo úúúúžasný! Dokonce 500g pro nás dva bylo málo, příště uděláme víc!!! :o)
2 stroužky česneku místo jednoho, v misce v mikrovlnce na 280°C 12 minut, s občasným promícháním - bylo to supr.
tak jsem to dnes udělala, oregano mi chybělo, tak jsem dala provensálské koření, trochu grilovací směsi a trochu saturejky, jinak byl recept opravdu dodržen, jako příloha americké brambory, nepálivé beraní rohy a nemělo to chybu, strašně jsme si pochutnali!!!! Časem udělám zase.
Je to moc hutne povedlo se mi to i na to ze mi je 13
...:)moc moc veliká dobrůtka ....
miesto oregana bazalku a tri struzku cesnaku miesto jedneho. robil som to na panvici, parada ;)
Moc dobré, dělala jsem dneska po druhé a přidala i to provens. koření a je to lepší než jen samotné oregano. Jinak pekla jsem jen na 150 °C a zpočátku přikryté alobalem a bylo to lepší než minule. Fakt dobrý receptík, děkuji a doporučuji.
Výborný recept, držela jsem se návodu, jen jsem spěchala tak jsem strčila do mikrovlnky. Na střední výkon 2min promíchala, otočila a další 2 min. Dělala jsem ale jen poloviční porci.Bylo hotové a výborné.
No zrovna jsem hledala něco na teplou večeři..tak už to mám...
Strašně nám chutnalo!!!!!!!!Doporučuji!
pane frantisku ale vy jste z puvodniho receptu udelal uplne jine jidlo i to vase bylo urcite chutne,ale pokud si budu chtit udelat jatra ber nebo bez tak pouziji puvodni recept,nezlobte se
Pekl jsem v zapékací misce.Vytřel jsem misku palmovým olejem a vysypal krupicí. Promíchal jsem kuřecí játra, tři namačkané stroužky česneku, sůl, pepř, majoránku a trochu italského okření. Nasypal do misky, zakapal olejem a navrch položil pár plátků nivy. Pekl jsem v mikrovlné troubě na střední výkon 20 minut. Mezitím se mi akorát dodělala rýže. Mňam! =)
Vyskúšala som, ale nestretlo sa to s úspechom. Nám nechutilo.
Vyzkoušela jsem, ale neměla jsem oregáno , tak jsem dala bazalku. Nic neprská jako při smažení, jo to rychlý a dobrý. Dávám za 1.
Je to rychlé a chutné.
ted jsem je dojedla a můžu každému doporučit,je to opravdu lahoda,lepší játra jsem nejedla,jen jsem sy přidala více česneku,
Již jsem játřička dělala,nevěřila jsem že neztvrdnou a fakt ne.je to moc dobré,lepší než restované.
Leničko, ani po chlastu neztvrdnú, 90 % cirhóz pečene je spôsobených inou príčinou než alkoholom, napr. víruom - hepatitída a pod. : )))
Lenko neztvrdnou, pokud se jedná o drůbeží, přečti si komentáře z 8.6.2005 na listě č. 5 játra ztvrdnou po chlastu.........
A já myslela, že když se játra osolí než je tepelně zpracovaná, tak ztvrdne.
Místou vodou podlévám trochou bílého nebo červeného vína, podle chuti.
Už jsem tuto dobrotu vařila 2x a nemá to chybu. Super jsou studené na chleba.
Skvělé papáníčko
děkuji Airan za fakt skvělý receptík!dala jsem provensálské koření i oregano,cibuli i česnek a nemělo to chybu:o))
Super. Už jsme měli 2x s provensálským kořením, cibulí a sýrem. Děkuji za recept i rady.
Nemá to chybu :o)...rychlé, jednoduché, pikantní, místo oregana jsem dala provensál. koření protože mi aroma samotného oregana vadí... :o)
Di, dekuji za tip. Beba, ja maslo nerozpustim, davam jen kousky na jatra, cesnek a oregano zamicham spolu s peprem a soli do jater:-)
V tom případě, Airan, použijte jogurt Aktivii od Danone. Připadá mi nejlahodnější a ne moc kyselý. Já s ním často "ředím" majonézu, aby jídlo bylo lehčí a jemnější.
Ten cesnak a oregánp sa pridá do rozpusteného masle, alebo na játra ?
Di, dekuji, moc jste me potesila:-)) Tu vasi dietni tatarku rada vyzkousim. Taky dekuji vsem za priznive ohlasy, udelali jste mi velkou radost.
Paní Airan, to nemá chybu. jednoduché, téměř bezpracné, mnohem lepší než dušené. Místo oregana jsem dala provensálské koření,mám ho raději a oregáno je tam také.Jatýrka jsme jedli s bramborovou kaší a studenou omáčkou na způsob dietní tatarky (jogurt, trochu majonézy, kremžská hořčice, trochu worchestru, nakrájená cibulka, okurky a trochu sterilované papriky).
Je to opravdu skvělý recept!!!! Jelikož miluji zelí a sýr,tak jsem, až byly játra skoro hotové,přidala kysané zelí a až to bylo hotové,posypala jsem to sýrem!!!! Výborné!!!!!! Jen tak dál!!!!
Ester, jsem moc rada, ze chutnalo, ja kvuli detem podavam s bramborovou kasi i kdyz k tomu patri hranolky:-))
Paní Airan, ty játýrka jsou vynikající! Zrovna jsem je dělala a je to teda bašta nad bašty:)Víte, měla sem dilemu, jestli radši nezůstat u klasických játer dušených na cibulce, s tím česnekem jsem si to neuměla představit. Ale kladné reakce tady mě přesvědčili, ať jdu do toho, a nelituju:)Fakt ten česnek a oregáno k játrům krásně jdou.A rýže jako příloha je taky dobrá, sice doporučujete hranolky, ale manžel radši rýži.
Minulý týden jsem koněčně tento recept vyzkoušela přesně podle návodu a musím uznat,že je vynikající.Dělala jsem s hranolkama a tatarkou a všichni jsme si opavdu pochutnali.Zase jeden jednoduchý,rychlý a dobrý recept.Dávám za 1!
Jatýrka moc dobrá i když předem osolená ,neztvrdla.Vyvážená chutˇ,já jsem dala 2 stroužky česneku.Příště přidám i cibuli,pak to bude ještě lepší.Dávám za 1!
Vynikající,rychlé,jednoduché.
Vyborne, ale delala jsem to na panvi a neprskalo, delala jsem to jako rychlovku, pridala trochu cesneku a fakt dobre. Pripada mi, ze zapinat troubu je zbytecne, mela jsem hotovo za 7 minut. Mozna to prskani z panve je tim, ze davate moc oleje?
super super super - víc není třeba dodávat
Tak to byl chuťový zážitek,rychle uvařeno,rychle snězeno.
vyborne,jednoduche - i pro me nezkusenou kucharku, davam za 1, priste vyzkousim s tim parmezanem,
Vynikající...píšu za 1*...není co dodat...
Tamaro, odkryte a obcas promichat:-)
Hledala jsem recept s játrou, tento mě zaujal. Jen mi řekněte, pečou se přikryté nebo odkryté?
Mila Marie, ja je nekrajim a DRUBEZI jatra se pred upravou klidne muzou posolit:-)) Co se tyce alkoholu, po nem pry opravdu tvrdnou:-))))))
Ta játra se nějak pokrájí? nebo se dávají na pekáč celá.A co ta sůl, po ní přece játra před úpravou tvrdnou nebo to jen po alkoholu?
super, dneska som ich urobila a mám pocit, že zjem sama celý pekáčik.....:))
Oběd byl výborný. Většinou mě odradilo u přípravy jater prskání z pánve. V troubě je úprava super. Budu používat častěji. Díky!!!
Vyborne, delam uz dlouho. Je to vyborne i z krutich jater.
Konečně také něco jiného, já je buď dělám restovaná nebo smažená. Vyzkouším v nejblyžší době.Děkuji
Dominiko, z veprovych jsem nezkousela, mam obavy ze to nebude ono.
Můžu to udělat i z vepřových?Myslím, že jich mám v lednici zrovna půl kila.Děkuji
Našla jsem recept na zítřejší oběd, játra už jsme dlouho neměli.Díky za nápad, v troubě jsem je ještě nepekla. Napíšu jak chutnaly
Jsem rada, ze vam chutnalo, potesi me to, diky:-))
Rychlé a výborné. Játra jsem osolila před pečením a neztvrdla. Bylo to výborné.
recept je výborný!! Přítel si moc pošmáknul. a játra opravdu nestvrdnou. moc chutné.
U kuřecích jater nevadí, že jsou nasolená!!! Neztvrdnou. Jinak recept je výborný a chutný
Je to vyborné přidala jsem tam ještě harmoniji chutí a ted si mlaskame všeci
ahojky právě zkouším ten recept a uvidím jak semi povede
Ahoj Renato, klidne vyzkousim, parmezan mam rada:-)
Naučila jsem se je dělat tak, že je nejprve orestuju, a potom už klidně osolím. Ale hlavně nesolím na prkýnku!
Myslím, že nemáte pravdu Marto, opravdu jsem slyšela i vyzkoušela, že solit drůbeží játra během vaření nevadí. Sůl vadí pouze u vepřových a hovězích jater.
Anonyme, Vaše játra ztvrdnou po chlastu, ale vaříme-li játra hovězí,vepřová, drůbeží, solíme vždy až po uvaření. Jinak opravdu tvrdnou! Asi tedy nevíte, jak chutnají játra, když je osolíte až po uvaření!Někdy to vyzkoušejte!
Ahoj Airan u nas sa tato pečienka robi už dlhe roky a je pravda že su vynikajuce.ja ale na koniec pridavam na ne nastruhany parmezan len aby sa roztopil odporučam vyskušať
Martino, játra ztvrdnou po chlastu:o)
Dnes jsem si je udělal k obědu a ještě teď funím.Je to dobrůtka ale hlavně se musí ta balkánská mňamka zalít řádně českým pivem.Díky za nápad.
Kureci jatra neztvrdnou, delam to uz leta:-)) Hlavne je neprepect, pak jsou moc sucha!
A neztvrdnou potom játra,když se osolí?
BERU !!!
Ten nazev se take vaze k jedne hospodske prihode. Za mlada jsme vyrazeli casto s manzelem na tury po Balkane a jednou jsme hladovi jako vlci narazili na hodpodu nevalneho vzhledu. Byli jsme ale mile prekvapeni zamastenym jidelnim listkem - bylo tam od bifteku na francouzky spusob po grilovanou kotletu se zampionovym salatem. Objednali jsme si zrovna to a presne za 20 minut hospodsky prinesl vonava pecena jatyrka s hranolkama. Ohradili jsme se, ale cisnik opet nam predhodil jidelni listek, kde na konci stalo: Pokud jste se rozhodli si neco z toho objednat spletli jste si podnik, ale zato nabizime skvela pecena jatyrka "ber nebo bez" Musim podotknout ze nejen jsme si na tom pochutnali ale jeste od srdce zasmali.