Mleté kuřecí maso smícháme se sýrama, eidam nastrouháme nahrubo a nivu na jemno. Přidáme česnek, cibuli, vejce, mléko, pepř a tak 3 lžíce hladké mouky. Tvoříme řízečky ve tvaru dlaně a obalujeme v trojobalu. Z tohoto množství cca 10-13 řízků.
pokud se můžu připojit do debaty,tka podle mě určitě teče víc tučný sýr,protože tuk v teple taje,kdežoto bílkoviny maximálně denaturují,ale netečou a sacharidy to samý...množství vody je zhruba stejné,takže to záleží jen na tuku..a můžu potvrdit,že napr.vltavín v trojobalu(30%tuku) se smažil mnohem líp,než camembert (50%tuku)
Marie Kyrianová
|4. 12. 2008 23:59
Kamile,nechápu tvůj komentář. Jaký sýr má tendenci při tepelné úpravě vytéct,ten s menším a nebo ten s vyšším obsahem tuku?
Kamil Krybus
|4. 12. 2008 09:42
Pokud vyjímečně smažím něco se sýrem, používám sýr co nejmenším množstvím tuku. Ten má totiž tendenci při tepelné úpravě z pokrmu vytéci.
Di -
|3. 12. 2008 13:27
Víte Veroniko, nejde jen o pravopis, i když ten je také důležitý. Ale bez toho -D- by to mohlo zlobit při vyhledávání. Jinak prima nápad udělat holandské řízky z kuřecího. Recept jsem objevila jen díky tomu, že Gábina upozornila na ten překlep!
Veronika Kuželová
|3. 12. 2008 13:17
To by nás asi nenapadlo že...Zase se tady koukám hodnotí hlavně pravopis a ne recept co...