Kuřecí maso si pokrájíme na delší proužky, které napíchneme jako harmoniku na předem namočené špejle. Gyros koření si prošleháme se solí, citronovou šťávou a olejem a mašlovačkou harmoniky potřeme. Grilujeme z každé strany asi 3-4 minuty.
2
Podáváme s česnekovým dipem a čerstvým pečivem. Na dip smícháme jogurt s česnekem, solí a pepřem.
3
* Gyros směs si můžeme připravit i sami ze sušeného oregana, máty, sladké i pálivé papriky, pepře a soli.
Jednoduché a moc dobré, chutnaly malým i velkým strávníkům a určitě budeme dělat další
Jeny
|27. 7. 2011 21:53
Grilujem jak oživot a tohle bylo hodně good!!!!!!!!!!!!!
Jánoš
|24. 7. 2011 21:41
tohle budu dělat často, bo všem chutnalo 8-)
Pitipa
|27. 6. 2011 20:20
Je to DOKONALÝÝÝÝÝ!!! Hlavně se nemuselo maso předem nakládat a ikdyž jsou prsa suché maso, takhle opečená zůstala dobře šťavnatá. U nás za JEDNA S HVĚZDOU <:-)
Je to asi dva nebo tři týdny co přesně tenhle recept vařili na Frekvenci 1 ! Bohužel jsem si ho přesně nepamatovala a koukám, že se inspirovali zde ;-) . Určitě harmoniky zkusím!
Bryzgalová Jarka
|11. 6. 2011 17:02
Dnes jsme místo oběda grilovali a mimo jiného i tyto harmoniky. Já nemusím citróny, tak jsem nepotírala všechny harmoniky a část jsem nechala jen s kořením a olejem. Byly fantastický, chutnaly všem, mě dokonce chutnaly i ty s citrónovou šťávou. Už se těším na další grilování. A ještě něco, jogurtová omáčka sedla ke grilovanému masu jak zadek na hrnec!