Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova - až hněda (ale nespálit), přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a dochutíme solí, pepřem, kmínem a paprikou. Přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek a podlijeme černým pivem. Dolejeme dle potřeby vodou. Dusíme do změknutí až rozpadání masa. Pro zahuštění zasypeme tmavou jíškou.
2
Knedlíky:
3
Do mísy nakrájíme rohlíky na kostičky, přidáme na oleji osmaženou cibulku, nadrobno nasekanou bazalku, oregáno a pažitku. Vše osolíme, opepříme a posypeme moukou. Přidáme vyšlehaná vejce s mlékem a vše rukama prohněteme. Pokud těsto stále lepí, přidáváme mouku a případně si namáčíme ruce. Z těsta děláme knedlíky o průměru 6 cm (přibližně) a dáme vařit na 10 minut do osolené vody. (Dle vyzkoušení tohoto receptu jsem ale poznala, že jsou lepší kynuté knedlíky nebo jen samotné rohlíky. :-) )
4
Tento recept jsem nalezla na toprecepty.cz a je skutečně výborný! Já jen přidala i pálivou papriku, která v původním receptu nebyla a rozhodně se tam hodí a maso jsem zvolila právě kuřecí, jiné nejím. A opravdu mňam :-)