Paní Jano, jedna věc je zbytečné solení, tuky, cukry, ale druhá věc je aby jídlo mělo chuť a neplnilo jen úlohu neškodného, netučného, neslaného-nemastného plnidla. Vývar nebo bujón z kostky dodá výbornou chuť výpekům, omáčkám a tak podobně. Já jsem dříve taky dávala jen vodu a divila jsem se, proč musím dochucovat. Člověk se učí pořád, třeba taky časem přijdete na chuť chutné stravě.
Pokud vždycky přihodíte nějaký chemický preparát z kostky,mají zřejmě jídla stejnou chuť.Já místo vývaru přidávám vodu.Snažím se také omezovat tuk,přehnané solení a cukr.
zadnej vyvar nemusis delat, zkratka prihodis nejakej bujon od magi nebo knoru a je hotovo delam to tak temer s kazdym masem i polevkou
Vývar můžete udělát z kostky. Prodávají se bujony a je na nich návod.
Omlouvám se, ale taky nejsem profík - solamil rozmícháme s vodou - ale s jakým množstvím? Děkuji
Vypadá to moc chutně ale já se teprve ucim varit a nevím jak se dělá vývar, prosím poradte mi. Děkuji