Oloupeme a na plátky nakrájíme žampiony. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostičky. V pánvi rozpálíme olej, nasypeme do něj pokrájená kuřecí prsa a za stálého míchání je osmahneme. Opečené kousky opatrně vyjmeme z pánve, necháme okapat tuk a odložíme stranou do tepla.
2
Do vypečené šťávy nasypeme pokrájené žampiony a asi 5 minut je dusíme. Zalijeme 500 ml vody, ve které rozpustíme houbovou omáčku. Vaříme podle pokynů výrobce. Do hotové omáčky vrátíme opečené maso a 10 minut necháme stát. Potom přimícháme smetanu a citronovou šťávu.
3
Frikasé podáváme posypané pažitkou a jako příloha se nejlépe hodí ochucená dlouhozrnná rýže.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
barny
|30. 6. 2013 19:41
tohle msá být blaf,podle čiriny se osmaží houby, pak kuřecí maso a lehce cebulka, zaleje se ro ryzlinkem, osolí a pomalu dusí. Nakonec se přidá trochu šlehačky. Jí se to s brambory sypanými psrželkou.
Jana
|3. 4. 2007 18:29
Prosím,jaká je na to dobrá ta houbová omáčka?
Marťa
|4. 2. 2006 23:44
Bude to určitě namka a místo žampionů by mohly být dobré i houby lišky. To určitě zkusím.
Airan Novakova
|11. 6. 2005 12:55
Tohle vrele doporucuji, mam to vyzkousene, lze pouzit i vykostena stehna.