g
šalotka
nakrájet na kolečka (možno nahradit malými cibulkami)
1
ks
kuře
nakrájet na porce
1
ks
zelená paprika
nakrájet na kolečka
1
ks
červená paprika
nakrájet na kolečka
150
ml
drůbeží vývar
2
ks
chilli papričky
nadrobno nakrájet
2
lžíce
ústřicová omáčka
2
ks
limetka
(šťáva a kůra ze dvou kusů)
1
lžička
worcestrová omáčka
sůl
pepř mletý
Příloha
salát
Postup přípravy receptu
1
Kousky kuřete obalíme v mouce ochucené pepřem a solí a opékáme zhruba 4 minuty na velké pánvi se silným dnem a vyšším okrajem na oleji po obou stranách dozlatova.
2
Porce kuřete přeneseme do kastrolu, který je možné dávat do trouby, posypeme kolečky cibulek a udržujeme teplé.
3
Ve šťávě na pánvi zvolna opečeme nakrájené papriky doměkka.
4
Papriky podlijeme kuřecím vývarem a limetovou šťávou, přidáme limetovou kůru a směs mícháme na mírném ohni ještě asi 5 minut.
5
Potom přidáme chilli papričky, ústřicovou a worcesterskou omáčku, sůl a pepř a zamícháme.
6
Ochucené papriky a šťávu, která se z nich uvolnila, přidáme do kastrolu ke kuřeti s cibulkami.
7
Kastrol přikryjeme dobře přiléhající pokličkou nebo alobalem.
8
Potom dusíme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3 - 4), zhruba hodinu. Maso musí být skutečně křehké. Kuřecí frikasé podáváme horké s listovým salátem.
9
Rada:
10
Zhruba 30 minut před koncem pečení můžeme na povrch pokrmu rozložit kolečka vykrájená tvořítkem na sušenky z jednoduchého sýrového těsta, která pak podáváme jako přílohu.