• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí frikasé
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí frikasé

autor: Kar♥lina
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí frikasé
Kuřecí frikasé
Kuřecí frikasé
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 60
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce olej
    • 500
      g šalotka nakrájet na kolečka (možno nahradit malými cibulkami)
    • 1
      ks kuře nakrájet na porce
    • 1
      ks zelená paprika nakrájet na kolečka
    • 1
      ks červená paprika nakrájet na kolečka
    • 150
      ml drůbeží vývar
    • 2
      ks chilli papričky nadrobno nakrájet
    • 2
      lžíce ústřicová omáčka
    • 2
      ks limetka (šťáva a kůra ze dvou kusů)
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Příloha
    • salát

Postup přípravy receptu

1
Kousky kuřete obalíme v mouce ochucené pepřem a solí a opékáme zhruba 4 minuty na velké pánvi se silným dnem a vyšším okrajem na oleji po obou stranách dozlatova.
2
Porce kuřete přeneseme do kastrolu, který je možné dávat do trouby, posypeme kolečky cibulek a udržujeme teplé.
3
Ve šťávě na pánvi zvolna opečeme nakrájené papriky doměkka.
4
Papriky podlijeme kuřecím vývarem a limetovou šťávou, přidáme limetovou kůru a směs mícháme na mírném ohni ještě asi 5 minut.
5
Potom přidáme chilli papričky, ústřicovou a worcesterskou omáčku, sůl a pepř a zamícháme.
6
Ochucené papriky a šťávu, která se z nich uvolnila, přidáme do kastrolu ke kuřeti s cibulkami.
7
Kastrol přikryjeme dobře přiléhající pokličkou nebo alobalem.
8
Potom dusíme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3 - 4), zhruba hodinu. Maso musí být skutečně křehké. Kuřecí frikasé podáváme horké s listovým salátem.
9
Rada:
10
Zhruba 30 minut před koncem pečení můžeme na povrch pokrmu rozložit kolečka vykrájená tvořítkem na sušenky z jednoduchého sýrového těsta, která pak podáváme jako přílohu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Košíčky s frikasé

Košíčky s frikasé

Kuřecí maso v česnekovém těstíčku

Kuřecí maso v česnekovém těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Chilli papričky Drůbeží vývar Hladká mouka Kuře Limetka Olej Pepř mletý Salát Šalotka Sůl Ústřicová omáčka Worcestrová omáčka Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

123
Máslové řízky
Máslové řízky
122
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
122
Dýňová tortila
Dýňová tortila
50
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí frikasé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact