• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuřecí frikasé
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí frikasé

autor: Kar♥lina
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí frikasé
Kuřecí frikasé
Kuřecí frikasé
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 60
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce olej
    • 500
      g šalotka nakrájet na kolečka (možno nahradit malými cibulkami)
    • 1
      ks kuře nakrájet na porce
    • 1
      ks zelená paprika nakrájet na kolečka
    • 1
      ks červená paprika nakrájet na kolečka
    • 150
      ml drůbeží vývar
    • 2
      ks chilli papričky nadrobno nakrájet
    • 2
      lžíce ústřicová omáčka
    • 2
      ks limetka (šťáva a kůra ze dvou kusů)
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Příloha
    • salát

Postup přípravy receptu

1
Kousky kuřete obalíme v mouce ochucené pepřem a solí a opékáme zhruba 4 minuty na velké pánvi se silným dnem a vyšším okrajem na oleji po obou stranách dozlatova.
2
Porce kuřete přeneseme do kastrolu, který je možné dávat do trouby, posypeme kolečky cibulek a udržujeme teplé.
3
Ve šťávě na pánvi zvolna opečeme nakrájené papriky doměkka.
4
Papriky podlijeme kuřecím vývarem a limetovou šťávou, přidáme limetovou kůru a směs mícháme na mírném ohni ještě asi 5 minut.
5
Potom přidáme chilli papričky, ústřicovou a worcesterskou omáčku, sůl a pepř a zamícháme.
6
Ochucené papriky a šťávu, která se z nich uvolnila, přidáme do kastrolu ke kuřeti s cibulkami.
7
Kastrol přikryjeme dobře přiléhající pokličkou nebo alobalem.
8
Potom dusíme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3 - 4), zhruba hodinu. Maso musí být skutečně křehké. Kuřecí frikasé podáváme horké s listovým salátem.
9
Rada:
10
Zhruba 30 minut před koncem pečení můžeme na povrch pokrmu rozložit kolečka vykrájená tvořítkem na sušenky z jednoduchého sýrového těsta, která pak podáváme jako přílohu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Košíčky s frikasé

Košíčky s frikasé

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Chilli papričky Drůbeží vývar Hladká mouka Kuře Limetka Olej Pepř mletý Salát Šalotka Sůl Ústřicová omáčka Worcestrová omáčka Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Dýňový krém

Dýňový krém

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

46
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
43
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
38
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Kuřecí frikasé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact