ks
červená paprika
(Nebo kombinace 1/2 červené a 1/2 zelené papriky na větší kostky)
1
hrst
oregáno
4
lžíce
olivový olej
pepř mletý
sůl
2
lžička
cukr
2
dl
drůbeží vývar
(Z kostky)
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí kousky zprudka krátce osmažíme na olivovém oleji a vyndáme. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, dále nasekaný česnek a pak konzervovaná rajčata i s nálevem, kuřecí vývar, cukr a oregano. Kuřecí maso osolíme, opepříme a přidáme do vzniklé omáčky společně s paprikou.
2
Dusíme v troubě při 200 °C asi 30-40 minut. V létě můžeme na závěr přidat čerstvě nasekanou bazalku. Omáčku nepasírujeme a ani nezahušťujeme. Tento italský pokrm podáváme s rýží nebo těstovinami.
3
Poznámka: Kdo si hlídá kalorie, může z kuřete odstranit kůži.