Marsí ani čeština nie je na tom tak zle:)A ten šalát som hodila do googla. U nás sa predáva pod menom kučeravy šalát:))Aspo už viem čo treba kupovať.
Salát římskýByl znám už ve starém Egyptě. Protože vzdoruje vybíhání do květu, je římský salát (Lactusa sativa, var. longifolia) pěstován a oblíben v teplých zemích, nejvíce v Itálii. Má více vlákniny a také hořčin, ale je velmi chutný. Dá se dlouho skladovat.Salát římský vytváří protáhlou, volnější hlávku. Může být značně mohutná, až tříkilová. Má rozmanitou barvu, od světle po tmavězelenou až po načervenalou. Roste ke sklizni asi 3 měsíce.Lze ho konzumovat za syrova i tepelně upravený. Obsahuje podobné látky jako ostatní saláty, má více vlákniny, vitamínů i minerálních látek.
Martino....nádherný výraz " potvory maškrtné".....o)))))..slovenština má opravdu nádherná slova....o))))
Ne je to náhodou rukola? Takú rastlinu som už naozaj videla. Prípadne to, čo sa na slovensku volá ľadový šalát.A ďakujem za rady. Myslím, že moja rozmaznaná rodina by z toho vyťahala iba to kura a zeleninu by spokojne nechala.Potvory maškrtné.
Myslim, ze rismky salat je k dostani ve vetsine potravinach. A pokud jde o zalivku Caesar, zkuste se juknout na jiz zadany recept pod nazvem Caesar salat. Jde o ponekud znamy recept...
Teda Michaela neviem kde bývate, ale u nás som rímsky šalát ešte nevidela:)Ani na zálievku Ceasar.Ale ten zbytok vyzerá veľmi chutne určite to vyskúšam.