Maso naklepeme na tenké široké plátky. Osolíme, okořeníme dle chuti - já použil směs na gyros, ale je možná jakákoliv jiná varianta.
2
Vymazané pudinkové bábovičky nebo skleněné kompotové misky z varného skla vyložíme masem, do vzniklého hnízdečka dáme na kostičky nakrájené jablko, nivu a klobásu (já měl lovecký salám - taky dobrý).
3
Pokud jsou plátky větší než misky, nahoře je uzavřeme. Pokud ne, přikryjeme plátkem sýra a dáme zapéct na asi 45 minut.
4
Upečené vyklopíme na talíř a podáváme třeba s hranolkami. K tomu chlazený Müller Thurgau :-))
5
Poznámka: i menší plátky se dají použít, třeba po dvou do misky - při pečení se spojí a po vyklopení drží tvar.
6
Toto rychlé a vynikající jídlo jsem vyčenžoval s kamarádkou. Jeho výhoda je, že dává prostor fantazii a improvizaci podle nálady, chutí a toho, co je doma.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|5. 10. 2007 14:58
Skvělý nápad, miska i náplň může být jakákoliv. Už to vidím s normální nádivkou, jak dobře se to bude za studena krájet na plátky.
Vera Dvorská
|5. 10. 2007 12:30
Dobrý den, strašně moc děkuji za výborný recept. Je to opravdu skvělé.Dala jsem to do varných misek jen misky jsem nevymazávala ale dala jsem tam anglickou slaninu a na to řízek. Nahrazuje to vlastně plněnou kapsu s tím rozdílem že je to rychlejší a dá se tam víc náplně. Vřele všem doporučuji.
jita
|4. 10. 2007 13:38
už vím co zítra k večeři.
Světlana Čelechovská
|3. 10. 2007 13:02
...jééé, to zní zajímavě a určitě se to dá dělat na milion způsobů...určitě vyzkouším...dík...