• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře „Vzpomínka na Afriku“
Napište svůj komentář k receptu

Kuře „Vzpomínka na Afriku“

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře „Vzpomínka na Afriku“
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 2
      ks cibule
    • slunečnicový olej
    • pálivá paprika
    • pepř mletý
    • 1
      l voda
    • 100
      ml rajský protlak
    • arašídové máslo
    • okra mletá

Postup přípravy receptu

1
Kuře zbavíme kostí a nakrájíme na menší kousky i s kůží. Kousky kuřete osmažíme na oleji do zlatova, přidáme jemně nakrájenou cibuli a opět smažíme asi 10 minut. Přidáme rajskou šťávu nebo protlak, pálivou papriku a zalejeme litrem vody. Přikryté dusíme zhruba půl hodiny na menší teplotu za občasného promíchání. Arašídové máslo (nebo rozemlete slané arašídy v robotu) metličkou rozšleháme v menším množství vody, přidáme mletou okru a tím zahustíme jídlo. Necháme ještě pár minut provařit a podáváme s vařenou rýží.
2
Recept pochází z pobřeží Západní Afriky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort "Vzpomínka na Casablanku"

Dort "Vzpomínka na Casablanku"

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené naplacato v limetkovo-zázvorové marinádě

Kuře pečené naplacato v limetkovo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sarah | 19. 1. 2008 20:56

    Halloo AiranThank for you for help with lunch.I had a house full of teenagers and this time, there wasn't nothing left.Otherwise, please have a patience with people. A lot of them have holes in education and knowledge about the worldThe challanges in Eastern Europe took around the year 1990, so they are learning how to accept world. It isn't long time ago. Most of these people never travel, never spoken any foreign language.It is up the new generation open doors and windowI hope you have more good suggestion for lunch ordinnerGood luck and God Bless you and your family

  • Zuzana Bugárová | 27. 3. 2006 11:05

    Mily Anonym, dakujem za radu, nemala som vcera tolko casu studovaz vsetky diskusne prispevky, tak som len napisala co som potrebovala vediet, ale dakujem uz som to napravila a vsetko som si precitala , a musim uznat, zasa nieco nove, clovek sa uci cely zivot, nikdy som o tom nepocula a ani netusim, ci sa to da u nas zohnat. Dakujem este raz :-)

  • Anonym | 26. 3. 2006 18:41

    Zuzanko, podivejte se do diskuze:-))

  • Zuzana Bugárová | 26. 3. 2006 13:29

    Prosim prepacte, velmi ma zaujali komentare, chcem Vas poprosit pani Airan o vysvetlenie co je to okra. Dakujem u nas som nic take nepocula, alebo sa to u nas inak vola, dakujem

  • Airan Novakova | 13. 2. 2006 13:47

    Mila Heleno, dekuji za vyzkouseni receptu. Ja osobne okru miluji, ale pro meho syna ji treba vynechavam. To, ze okra je jako zensen na zaludek tvrdila i moje babicka':-))

  • Helena | 13. 2. 2006 07:31

    Ja jsem tento recept udelala s rozmixovanou okrou.Myslim,ze prasek by byl lepsi.Prichutila jsem to s ohledem na to co maji radi mi stravnici a recept mel uspech a mam ho pry opakovat.pro ty,kteri nikdy neokusiki okru bude mozna vadit zvysena vazkost stavy.Ja si pamatuji jak jsem si na ni zvykala.Podle dietologie by okra mohla mit vyznam v prevenci rakoviny zazivaciho traktu a proto stoji za to ji zkusit.Nejevropstejsi recept zde je okra po kreolsku.Ten indicky jsem nezkusila.Kdyz dva delaji totez,nemusi to byt totez.

  • Airan Novakova | 12. 2. 2006 18:18

    Vazena kucharku on-line prestoze muj komentar se nebude vztahovat uplne k receptu, prosim o schovivavost a ponechani ho aspon par dny nez to vymazete.LALALA,mate pravdu, neco na tom strasnyho je! A ja vam to povim - strasny je, ze tento tradicni recept ze Zapadniho pobrezi Afriky si muze dovolit mizivo % africanu a je to znamka blahobytu! Strasny je, ze spousto z nich v zivote neochutnala maso! Strasny je, ze deti tam maji vypoukla briska z hladu, krvaceji jim dasne a padaji zoubky z nedostatku vitaminu a vapniku! To, ze vam se tohle jidlo nelibi nebo nechutna, neni strasny - to je... NIC!!!

  • Airan | 12. 2. 2006 15:04

    Nessie, davam dve lzice arasidoveho masla. Jde to i bez okry! Kure a omacka jsou opravdu vytecne!LALALA, moc rada bych vedela jestli jste nekdy neco takoveho uz jedl (a)...ale pochybuji!

  • lalala papapa | 31. 1. 2006 11:40

    strašny

  • Nessie Loch Ness | 28. 1. 2006 18:26

    Pani a kolik toho arasidoveho masla, tu okru ani radeji nehledam.

  • Tina | 24. 1. 2006 23:30

    Děkuji za odpověď, ale musím se přiznat, že jsme to v životě neslyšeli :-)

  • Marcela Vrabcová | 23. 1. 2006 10:40

    Nemecky je to "die Okra". Nasla jsem, ze do Nemecka se dostala s prilivem Turku a Reku. Ted si nemuzu uvedomit, jak ji rikaji Turci, ale nejspis bambia. Poznam ji podle obrazku na plechovce :-). Na strankach recke resturace ji maji jako "bamies".

  • Tina | 22. 1. 2006 21:20

    Paní Marcelo, prosím Vás, jak se jmenuje okra německy? Děkuji za odpověď, Tina

  • Yveta | 18. 1. 2006 05:17

    Airan, dekuji za radu a moc se omlouvam, ze jsem se pri otazce nepodepsala, ja na to nejak zapomnela. Okru teda poradne v robotu rozsekam a kuratko zkusim.

  • Wali | 18. 1. 2006 00:11

    Recept vypadá velmi dobře,jen sem si lámala hlavu jak asi vypadá ta okra.Manžel je arab,žijeme v Dubaii,ale o okře nevěděl nic.Takže po dlouhém pátrání jsem zjistila,že pro syřany a taky řeky to není okra,ale "bamije".Ty mám mimochodem z celé arabské kuchyně nejraději:))Děkuji paní Airan za recept.

  • Airan | 17. 1. 2006 15:01

    Anonyme, nic se nestane kdyz pouzijete rozsekanou v robotu, v tom pripade bych ale dala min vody, protoze to asi tak nezahusti.Bobane, v diskuze Pile dala odkaz na stranky kde se to krasne dovite:-))

  • Zuzka Al-Zein | 17. 1. 2006 12:27

    Okra se dá koupit i nalozena v plechovce, v Praze v Carrefouru, nebo v obchodech arabskych majitelu (Dejvicka, Lazarska) i cerstva

  • Boban | 17. 1. 2006 12:20

    Také bych rád věděl co je okra!

  • Anonym | 17. 1. 2006 06:16

    Airan, prosim o radu. Ja kupuji okru mrazenou i cerstvou, kterou mohu umlet nebo spise v robotu rozsekat. Ja mlynek na maso nemam. Recept se mi velice libi, okru miluji na jakykoliv zpusob, i kdyz poprve jsem se s ni setkala tady v zamori. Predem moc za jakoukoliv radu dekuji.

  • Helena | 14. 1. 2006 15:32

    Videla jsem v Praze v orientalnim obchode s potravinami okru susenou,navlecenou na niti.Pravdepodobne tato se da umlit.Ja jsem take poslala jeden recept s okrou a predtim me moje sestrenice ujistila,ze se v Praze da koupit okra mrazena,zkuste se zeptat v nejakem hypermarketu.Tento recept urcite zkusim az najdu mletou okru.Ma dobrou chut a zklidnuje podrazdenou sliznici celeho zazivaciho ustroji.Doporucuji vyzkouset.

  • Marcela Vrabcová | 13. 1. 2006 15:30

    Ja si tady v Nemecku kupuji okru v tureckem obchode, takze jsem na tom skoro stejne :-) Maji je cerstve i ruzne nakladane, ale podivam se i po te mlete. Kazdopadne az ji najdu, tak vyzkousim.

  • Airan Novakova | 13. 1. 2006 15:09

    Marcelko, okru zelenou si kupuji v Bulharsku, nakladanou si beru od tety z Makedonie, mletou si kupuji v Turecku:-)) Maji to tam v kilove baleni a vystaci mi na rok. Okra je jemne slizka a prave to dodava tu spravnou chut do jidel. Zatim jsem se o ni nezminila, protoze malokdo ma tady s ni zkusenosti. Ma nezamenitelnou chut a pusobi dobre na zaludek.

  • Marcela Vrabcová | 13. 1. 2006 10:32

    Okra = ibisek jedly. Vic napisu do diskuse. Jen bych se chtela Airan zeptat, jestli okru mele sama, nebo ji nekde mletou kupuje. Nevim, kde se da v CR vubec koupit a nekdo se me na to ptal, kdyz jsem kdysi napsala recept na okru na indicky zpusob.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 1. 2006 10:21

    Prosím, co je okra?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídové máslo Cibule Kuřecí maso Okra Pálivá paprika Pepř mletý Rajský protlak Slunečnicový olej Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Sekané karbanátky

Sekané karbanátky

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Fazolový salát - rychle a chutně

Fazolový salát - rychle a chutně

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

329
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
128
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
116
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
48
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
45
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Kuře „Vzpomínka na Afriku“
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact