• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře Vindaloo
Napište svůj komentář k receptu

Kuře Vindaloo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře Vindaloo
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 250
      g kuřecí maso
    • 2
      ks brambory
    • 1
      cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      lžíce chilli
    • 1
      lžička pepř celý
    • 1
      lžička fenykl
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • sůl
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi na troše oleje osmahněte chilli, pepř a fenykl, přilijte trošku vody, aby se udělala kašička. Nadrobno nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek a zázvor smíchejte s trochou vody, aby se udělala ne moc vodovatá směs.
2
Na rozpálený olej dejte tuto směs a nechte chvíli smažit, až to začne hodně vonět, tak přihoďtě na kousky nakrájené kuřecí maso a oloupané brambory nakrájené na kostičky. Na mírno nechte asi deset minut a pak přidejte osmahnutou směs koření. Nechte vařit dokud brambory i maso nezměknou.
3
Poté přidejte ocet a cukr a sůl dle chuti. Podává se s rýží nebo osmaženým toustem, možno i čerstvý chléb.
4
Toto je vytoužené jídlo Daveho Listera z Červeného trpaslíka :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej vypalovák)

Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej…

Kuře Vindaloo

Kuře Vindaloo

Vindaloo pasta

Vindaloo pasta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • milena kubikova | 27. 2. 2008 18:41

    Ospravedlnujem sa, ze som vlozil prispevok pod menom pani Kubikovej, pouzil som jej pc a nevsimol som si, ze je na tychto strankach nalogovana trvale. Ospravedlnujem sa za neumyselnu mystifikaciu. Juraj

  • milena kubikova | 27. 2. 2008 18:38

    Pan Patrick Schmitt, co se tyka zemiakov vo vindaloou, tak tu moze vzniknut polemika obdobna ako sme svedkami pri borscoch. No pracoval som v indickych restauraciach o kt. ako iste viete su prisne vedene indmi a zemiaky do vinadaloou isli. Som presvedceny, ze ma pravdepodobne zavalite Vasimi zarucenymi originalnymi skusenostami, ako sa mylim a nechcem byt dovodom akejkolvek prestrelky. Vas recept bude bezpochyby skvely, kazdy si predsa haji ten svoj zaruceny. O prisadach v tomto recepte sa nepriecim, pretoze vindaloo varim s inymi prisadami .prijemny vecer.

  • Patrick Schmitt | 27. 2. 2008 15:01

    kari koření do vindaloo skutečeně nepatří, to je omyl a musím proto hájit autora. Nicméně prae vindaloo to taky není, chybí tam spusta věcí...a brambory? To je odvážná kombinace. I tak to ale může být dobré. Nicméně přidám dnes asi jiný originálnější recept pro srovnání.

  • mina kubikova | 5. 8. 2007 21:37

    a preco nevarite podla receptu Kuře VINDALOO (aneb Pořádnej indickej vypalovák)varim ho casto a je skvele

  • Brona | 4. 8. 2007 21:02

    toto opravdu neni vindaloo, chybí tam toho hodně a nejpálivější jídlo to taky není.

  • Amonek | 15. 7. 2007 23:17

    No, az na to ze tam chybi pul ingredienci. Tohle je vindaloo pro chude :o)

  • Foxxyk | 7. 4. 2007 15:20

    Betz kari to neide

  • Vlada | 5. 4. 2007 21:13

    Patri do toho vino.Vindaloo = palive jidlo puvodne dovezene do Indie Portugalci, Indove ho pak dopracovali do dokonalosti. Vinha d'Alho (vinha: vinny ocet a alho: cesnek) - z portugalstiny...

  • Maker | 24. 1. 2007 14:30

    Tak sem si to dneska uvařil a je to mazec sice mi málem uhořela pusa ale výborný.Red Dwarf rulezz :))

  • marique | 30. 12. 2006 22:30

    mno jasně, bez kari to nejde. U mě jako karižrouta tvoří kari vždycky největší část tohohle jídla.. :D

  • Joshua | 9. 12. 2006 09:34

    Nemá tam být ještě koření kari?

  • mittar | 30. 4. 2006 18:52

    Jani, v Syndybadu ho opravdu nemaji, tam sem se na to ptal taky, ale ty druhy koreni je defakto kari jen to umisit, bohuzel neni kari jako kari. Ja to zkusil poskladat primo z tech koreni i kdyz vlastne sem tim vyrabel kari a dodal cyansky pepr a chilli s mensi obmenou ze jsem do jidla jeste zakomponoval feferonkdy , no pul hodiny jsem byl pod sprchou protoze jsem si neprozretelne protrel oci jak jsem to mychal, ale dones jsem to i kolegum v praci a sice hykali dve hodiny, ale zvladli :)) jinak jsem to delal podle hard way na http://www.funhouse.com/jfw/dinner/vindaloo.html

  • Alenka Aová | 28. 4. 2006 14:58

    Díky za recept, který se stal okamžitě nejoblíbenějším jídlem hlavně mého manžela. Po týdnu jsem musela vařit zase. Je to velmi ostré, ale rýže to malinko neutralizuje. Je to skvělá kombinace rýže,brambory,maso, kterou jsem ještě dohromady nezkusila.

  • anonym | 24. 4. 2006 13:12

    pravej recept je k vidění v bonusu pro RedDwarf kde vaří Ansley a posádka kosmiku

  • Coffee | 2. 4. 2006 17:29

    Zkouseli sme to doma a je to neco dokonalyho-chilli jenom trosku vic.myslim ze je to stejne dobry i s ryzi.I love VINDALOO

  • hAssassin | 26. 3. 2006 16:00

    Myslím, že zájem bude veliký a na nic bych nečekal a hned ho sem hodil...Myslim ten recept...

  • Amonek | 18. 3. 2006 13:36

    Ahoj Labuznici, ten Anonym, co psal o pulce ingredienci jsem byl ja. Bude-li zajem, dam ho sem na stranky.

  • Jana Tichá | 28. 1. 2006 23:15

    Koukám, další fanda Červeného trpaslíka. :-))) Na ten odkaz na pravý recept jsem se před pár dny ještě dostala. Přeložila jsem si ingredience - bylo jich moc - ale některé koření mi nic neříká. Jen nevím, kam jsem si ten papír s překladem založila...Snad se stránka na odkaz zase zpřístupní. Jinak - už hotová namíchaná pasta koření je prý běžně k dostání v zahraničí. Prohlížela jsem sortiment koření U Sindibáda v Brně, ale tam ho nemají. Nevíte někdo, zda je v Brně někde k mání?

  • Anonym | 28. 1. 2006 20:26

    No kdyz tohle nei ten pravej recept a odkaz na ten udajne pravej nefungiruje, tak kde mam sehnat ten opravdu pravej? Nemuzete ho semkajc nekdo dat?nebo mi ho rovnou poslete na E-Mail ma3com@seznam.czDiiiiiiky

  • smilingdingo | 28. 10. 2005 13:04

    jedno z nejpalivejsih jidel ktery sem kdy jedl.doporucuju ubrat tak polovinu vsech palivejch prisad.btw.:Dave mel pravdu indickej vypalovak zpacifikuje jenom lezak-odzkouseno.

  • Jack | 2. 9. 2005 22:48

    chtelo by to vic chili a myslim ze tam daval hlavne kari:)

  • Vindaloo | 12. 8. 2005 21:30

    tohle http://www.pataks.co.uk/products.php?productid=9 je v praze v pakistanskym obchode bezne k dostani, nemusite michat vindaloo z jednotlivych koreni a tady http://www.pataks.co.uk/recipe.php?recipeid=338 je recept na pravy kure vindaloo

  • Amin | 29. 7. 2005 00:00

    Jak vytoužené, vždyť nejedl skoro nic jiného,,,

  • Skeeve Tulp | 8. 7. 2005 13:20

    pro Anonyma: Jo, to uz vim taky, ale sehnat ten "skutecne pravy" recept neni uplne snadne

  • Anonym | 12. 6. 2005 14:03

    jenom detail... tohle není vindaloo... chybí ti půlka ingrediencí :o)

  • Pavel Novak | 8. 6. 2005 15:47

    Pokud mate radi ostrejsi jidla, pak je to to prave pro vas

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chilli Cibule Cukr Fenykl Kuřecí maso Ocet Pepř celý Slunečnicový olej Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí salát III.

Kuřecí salát III.

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Fish & chips

Fish & chips

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

22
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Domácí hranolky bez tuku
Domácí hranolky bez tuku
19
Míša řezy
Míša řezy
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Krásná Nesvačilová překvapila: Práskla přítelovo tajemství!

Krásná Nesvačilová překvapila: Práskla přítelovo tajemství!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Kuře Vindaloo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact