Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso silně opepříme, na pánvi s olejem prudce opečeme a přendáme do pekáčku. Pokrájenou cibuli a česnek přidáme k masu, přilijeme vývar, přidáme bobkový list, tymián a pečeme asi 20 minut.
Ořechy nasekáme nahrubo. Hrozny opláchneme, rozpůlíme, vyndáme zrníčka. Maso vyjmeme z pekáčku a osolíme, zabalíme do alobalu, aby zůstalo teplé. Do omáčky přidáme meruňkový džem a minutku povaříme. Pak přisypeme ořechy a víno, popřípadě dosolíme a dopepříme, zahřejeme a podáváme s kuřecími prsy.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jiřina Kohoutová
|20. 10. 2015 18:07
Zajímavé a moc dobré, děkuji.
L.Blažková
|1. 12. 2013 19:33
Výborné!
Buriánková
|16. 8. 2012 07:55
Recept byl pro mě i mojí rodinu kuchařský zážitek <:-) . Vařím nejvíc českou kuchyň a do neznámých vod se nepouštím. Nic podobného jsem ještě nedělala a do sladkoslaných jídlel jsem už vůbec neměla vůbec odvahu strkat nos. Dneska už vím, jaká to byla chyba a na sto procent zase někdy zaexperimentuji :-)) .
Miroslava
|2. 3. 2012 13:29
Posílám velký dík za recept!
honyska
|13. 12. 2011 20:03
naprosto úžasné papáníčko <3 <:-)
Adela
|21. 10. 2011 14:20
Na orechy mam alergii, tak jsem je nedala. I tak to byl luxus dlabanec! Diky A.
Kliklaci
|7. 6. 2011 19:03
Sladkoslané pokrmy máme rádi, chutě byly vyjímečné, nezvyklé a vynikající. Děkujeme za výborný recept ;)