• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Napište svůj komentář k receptu

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 212
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kuřecí prsa nemusejí být vůbec "suché maso". Zkuste je v téhle šťavnaté verzi a už je možná nikdy nebudete chtít jíst jinak.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • olivový olej
    • 1
      lžička uzená paprika - koření
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sušená rajčata naložená v oleji
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • 300
      ml smetana
    • 3
      hrst baby špenát
    • 1
      hrst strouhaný parmazán
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa dejte do misky, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, přidejte sůl, pepř a uzenou papriku. Maso ve směsi dobře obalte. Rozpalte pánev a prsa zprudka opečte z každé strany asi 2 minuty. Přendejte je do zapékací mísy a dejte dopéct do trouby předehřáté na 180 °C, asi 5-6 minut.

RADA: Křupavé pečené kuře

2
Do výpeku v pánvi přidejte lžíci oleje, vsypte nasekaný česnek, sušená rajčata pokrájená na kousky, hořčici a krátce orestujte. Vlijte smetanu, přidejte špenát (pokud máte větší listy, natrhejte je a zbavte tuhých stonků) a omáčku přiveďte k varu. Pouze krátce prohřejte, vmíchejte nastrouhaný parmazán a dochuťte solí a pepřem. Kuřecí prsa dejte do omáčky a podávejte s pečivem.

RADA: Pikantní řízky

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí stehna v bílém víně

Kuřecí stehna v bílém víně

Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem

Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Oběd Pečení Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Česnek Dijonská hořčice Kuřecí prsa Olivový olej Pepř mletý Smetana Strouhaný parmazán Sůl Sušená rajčata Uzená paprika - koření
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Mrkvánky

Mrkvánky

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

64
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
44
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Kuře v těstíčku
Kuře v těstíčku
Kuře v zelenině
Kuře v zelenině
Kuře v zeleninové omáčce II.
Kuře v zeleninové omáčce II.
Kuře ve smetanovém sosu
Kuře ve smetanovém sosu
Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce
Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce
Kuře ve vínové omáčce
Kuře ve vínové omáčce
  • Recepty.cz
  • Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact