Kuře oolíme, posypeme trochou provensálského koření. Do pekáčku vložíme kuře přidáme kousek másla, mírně podlijeme a dáme péct. Cibuli nakrájíme na osminky, rajčata také, cuketu na půl kolečka, papriku na proužky. Česnek asi tak 1-2 hlavičky oddělíme od sebe, ale neloupeme. Jak začne kuře červenat přisypeme zeleninu, kterou jsme okořenili vegetou a mletým pepřem. Dopečeme a podáváme s bílím pečivem. Je to úžasné.
Výborné,dělala jsem recept ze dvou kuřat,protože je nás hodně strávníků.Před porcováním jsem ještě vyřízla oba skelety a uvařila z nich polévku.Jako přílohu jsem uvařila brambory.Byla to ňamka. Děkuji za inspiraci Martina
Výborné, sice jsem neměla papriku, ale i tak to bylo super. A protože nejsem fanouškem provensálského koření, kuře jsem okořenila běžným způsobem kmínem, paprikou a grilovacím kořením. Přikládám fotku a dávám jedničku :o)