Vejce rozšleháme s mlékem a moukou, přidáme prolisovaný česnek, papriku, sůl, strouhaný sýr a prášek do pečiva. Do této směsi ihned namáčíme kuřecí řízky a klademe je do pekáčku, který jsme vymastili olejem. Dáme péci do rozpálené trouby. Pečeme při 180 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva O.
|4. 6. 2007 08:59
Včera jsme měli k obědu a moc všem chutnalo. Dělali jsme z kuřecích prsíček s bramborovou kaší a zeleninou oblohou a nemělo to chybu. Navíc příprava je jednoduchá a rychlá.
Marie Horáková
|8. 11. 2006 12:40
Včera jsem dělala k večeři, těstíčko bylo hodně řídké, měla jsem jinou představu, tak jsem řízky spíš zalila, upekla a výsledek byl výborný. Byly to spíš řízky schované v uzeném těstíčku. Určitě budu opakovat, dávám za 1.
Martina Veselá
|20. 10. 2006 18:22
Tak tohle bylo výborné. Dělala jsem již podruhé a tentokrát jsem ještě do těstíčka přidala na velmi malé kostičky nakrájené uzené.
Romana
|14. 8. 2006 12:15
Proč se tam dává ten prášek do pečiva?
Jaroslava Oumarová
|23. 5. 2006 07:30
Pekli jsme s dětmi na kroužku vaření. Ještě jsme namočené kousky obalili v rozdrobených chipsech se slaninovou příchutí a mooooc nám chutnalo. Bylo to příjemně křupavé:-)) Dali jsme si k tomu bagetu rozpečenou s česnekovým máslem, mňam!
Jarka L.
|14. 2. 2006 19:14
Mňamooozus. Dělala jsem z krkovičky a protože jsem potřebovala zužitkovat obyčejný Eidam nepoužila jsem uzený. Ale výsledek byl i tak absolutně skvělý. Z obyčejného jídla se stal sváteční, pro oko zlatavě lahodný a chuťově moooooc výborný oběd a večeře. Opravdu doporučuji!!! Příště zkusím podle originálu s uzeným sýrem. A to bude asi taky pecka.
Markéta
|25. 8. 2005 12:32
Včera jsem to udělala k večeři..původně jsem vůbec nechtěla jíst, ale tohle bylo naprosto božské, takže jsem neodolala. Doporučuju!!! Skvělé!!!