lžička
grilovací koření
nebo koření na pečené kuře
potravinový sáček
na pečení
sůl
Postup přípravy receptu
1
Kuře umyjeme, osušíme, osolíme z venku i zevnitř, posypeme grilovacím kořením, nebo kořením na pečené kuře, koření dobře vetřeme do pokožky. Vložíme do sáčku, který pevně uzavřeme, položíme na rošt, nebo na plech. Sáček z vrchu 3-4x propíchneme jehlou.
2
Pečeme při 200°C, cca 60 min. Podávame jako pečené kuře, s bramborem, rýží nebo každý podle vlastní chuti.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
sonetduo
|20. 11. 2011 16:02
V pečicím sáčku jsem udělala kuře na divoko. Kuře jsem osolila, opepřila, dala trochu podrceného jalovce, pod kůži jsem nacpala plátky slaniny. Svázala jsem běhy k sobě. Dala do sáčku, do kuřete přilila trochu červeného vína a sáček jsem několikrát propíchla. Pekla jsem to na 200°C hodinu a čtvrt, potom jsem sáček rozstřihla a dopekla kůrčičku asi 10 min.
Kdo ochutnal, už nechtěl jinak.
Sandra
|30. 9. 2011 14:27
Toto je super....at si kazdej rika co chce, :-) ja jeste pridam kousek masla mam rada ten sos z toho....:-)Davam 1
Pekla jsem v sáčku prvně a i když mám k dispozici přímo pečící sáček, mrkla jsem na recepty, protože návod mi připadal "neúplný". Takže já jsem za tento recept ráda, hlavně jsem se konečně dočetla na kolik stupňů a na jak dlouho ho mám dát péct...
Maso připravené v sáčku,nebo v pečící folii máme rádi a NUDA TO FAKT NENÍ.Je jedno jestli je to kuře(dělám porcované),žebírka,kostky vepřového... .Někdo takovou tepelnou přípravu nemusí ani znát,tak proč hned tolik řečí?U nás máme nejraději s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem ;-),celé kuře je lepší okořenit den předem ;-) .
...posílám jedničku,protože jsem již několikrát pekl!
Karel
|13. 2. 2011 12:24
No to je teda recept???!! To snad každý na té fólii přece přečte návod ???? Dávat sem tohle?? Začíná to tu být velká nuda !