• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Kuře v římském hrnci pečené na bramborách

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 500
      g brambory
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule velké
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř celý
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička cukr
    • paprika - sladká mletá
    • 1
      plechovka rajský protlak 80g
    • 1
      lžíce kečup - ostrý
    • 200
      g tvrdý sýr nasekaný
    • 1
      kostka masox
    • 250
      ml voda (250-300) na podlití
    • petrželka nasekaná

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou.
2
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka.
3
Vezmeme předem namočený římský hrnec a dno vyložíme brmabory, osolíme a poklademe plátky rajčat a cibule. Na rajčata dáme naporcované kuře.
4
Do misky dáme olej, trochu sladké papriky, štávu z citronu, protlak, kečup, osolíme, opepříme, přisladíme a vše promícháme. Podlijeme vodou a rozdrobíme masox. Zamícháme a podlijeme maso v hrnci. Uzavřeme a dáme do studené trouby a postupně přidáváme teplotu (200 °C), dusíme do měkka.
5
Pak odstraníme víko, necháme trochu propéct kůrčičku na kuřeti a nakonec posypeme sýrem a zapečeme. Vyjmeme pekáč z trouby a necháme chvíli odstát (směs ztuhne, kdyby se to podávalo hned na talíři budete mít brambory s vodou a nebude to dobře chutnat). Na talíři posypeme jídlo petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ačraj
    Ačraj | 18. 2. 2013 18:34

    Římský pekáč vlastním hodně dlouho, ale je stále v krabici nepoužitý, nemám s ním zkušenost, jak dlouho se musí máčet ve vodě, děkuji za případnou odpověď ;-)

  • Anonym | 22. 3. 2007 13:30

    vypada to pekne

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Citron Cukr Kečup - ostrý Kuřecí maso Masox Paprika - sladká Pepř celý Petrželka Rajčata Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Štafetky

Štafetky

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Výborné koláčky

Výborné koláčky

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

17
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
15
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
10
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact