g
nakládaná loupaná rajčata
nebo hodně zralá oloupaná čerstvá
snítka tymiánu
sůl
nebo půlka kuřecího bujonu
100
ml
smetana ke šlehání
cca
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a vložíme osmažit do kastrolu nebo pánve, k drobně pokrájené cibuli dosklovata osmažené na oleji či másle.
K osmaženému masu přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek se snítkou tymiánu, přidáme pokrájená rajčata, dle potřeby (jen pokud jsou rajčata hodně "masitá") přidáme maličko vývaru a vše podusíme cca 5 minut pod poklicí.
Z pokrmu vyndáme snítku z tymiánu, přilijeme smetanu a krátce vše společně necháme provařit. V případě, že byla rajčata více kyselá, můžeme přidat do omáčky maličko cukru.
4
Podáváme s gnocchi, těstovinami, rýží nebo bramborem, kdy přílohu (noky, těstoviny) můžeme vmíchat do připravené omáčky.