• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře v páře
Napište svůj komentář k receptu

Kuře v páře

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře v páře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      hrst žampiony
    • 1
      ks pórek velký
    • 1
      lžička zázvor mletý
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      sůl
    • 2
      lžíce slivovice je možné úpoužít i bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Kuře naporcujeme na menší kousky (prsa rozkrojíme). Do misky skládáme porce kuřete, na kolečka nakrájený pórek, na poloviny překrojené žampióny. Navrch nasypeme koření, jemně osolíme. Vše pokapeme slivovicí. Misku dáme na pařák do většího hrnce s vroucí vodou a přikryjeme.
2
Vaříme 15 minut na silnějším plameni, aby se vytvořil dostatek páry. Potom teplotu snížíme a kuře vaříme v páře pomalu 2-3 hodiny (voda v hrnci by už neměla vřít). Hotové dosolíme podle chuti. Po dovaření má být kuře ponořené do šťávy. Kuře podáváme s rýží polité šťávou a se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos na páře s restovanou zeleninou

Losos na páře s restovanou zeleninou

Buchty na páře

Buchty na páře

Sekaná a brambory v páře

Sekaná a brambory v páře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 14. 5. 2007 10:20

    Já tyto čínské pokrmy v páře vařím v porcelánové míse. Krásně se vejde do kastrolu a splňuje skoro parametry mísy skleněné :-)

  • Tereza - | 14. 5. 2007 07:07

    Zdenka, nájdite si doma 2 nádoby, ktoré vojdú jedna do druhej. Ak tá menšia bude vyšší hrniec, kľudne parák vynechajte, dajte vodu do vúčšej nádoby a vložte menší hrniec s kurčaťom, len pozor, aby vám doň nevnikla voda. Ak nemáte rada neopečenú kôrku, olúpte ju :)))

  • Lusinda | 12. 5. 2007 14:04

    Jako zaměstnaná mamka,která nechce šidit dítko ani domácnost děkuji za recept Terezko.V klidu jsem stihla vyžehlit a uklidit...pravda na všední den to recept není.Bylo to MOC dobré!

  • Zdeňka B. | 11. 5. 2007 21:25

    Chci si jenom ujasnit postup.Nemám mísu z varného skla. Mohu dát kuře do menšího kastrólku? Pařák se myslí =malý pařák na knedle? (dá se složit-sklápat k sobě). Jenomže do menšího kastólku se mi celé kuře nevejde. A když ho dám do většího, tak již nemám velikánský kastról do kterého se mi vejde ten menší ve kterým je to kuře. Má prosím vás někdo vychytávku, anebo máte doma velké kastróly jak v závodní kuchyni? Ja mám největší kastról 6 l. Potom mám i větší 8 l, ale ten je vysoký a úzký a žáden kastról se do něho nevejde.To kuře chutná jako kuře dušené? Nemám ráda kuře, když není opečená kůrčička. Dušené kuře s neopečenou kůži přímo nesnáším. Děkuji za odpověď.

  • Daniella O. | 10. 5. 2007 20:19

    Jsem prvni, kdo hodnoti. Je to velikanska 1*** Kure bylo krasne mekke a stavnate. Navic zadne vystavani u sporaku, podlevani atd. Delala jsem ho asi 2 hodiny a v klidu jsem si stihla docist knizku. Pouzila jsem obycejnou misku z varneho skla a v druhem hrnci stejnym zpusobem pripravila i zeleninu. Meli jsme s ryzi a bylo to vynikajici a jeste dietni. Vic takovych receptu. Diky!

  • Tereza - | 10. 5. 2007 11:49

    Lenka, použite hocijakú misu, ktorú môžete dať do tepla a nezdeformuje sa, kľudne z varného skla, budete ho môcť hneď servírovať. Len pozor na studený podklad po vybratí horúcej misy, sklo by mohlo prasknúť.

  • Jitka Malinova | 10. 5. 2007 09:47

    Dělám podobně v římském hrnci.

  • Lenka | 9. 5. 2007 21:48

    Vypadá to zajímavě a dietně. :) Jen bych se chtěla zeptat do jaké misky, mohu použít třeba tu z varnýho skla? Přece jen mi zatím zkušenosti chybí, ale tento server je naprosto super. :)

  • Hana Rožníčková | 9. 5. 2007 16:05

    Když mám čas a chuť, tak stojím u sporáku klidně několik hodin a mám radost, když rodině nebo návštěvě chutná. Odměnou mi jsou prázdné talíře. Ale když jsem v časovém skluzu, tak si vybírám recepty co nejjednodušší. A u tohoto receptu se dá stihnout udělat spoustu jiných věcí, tady žádné stání u plotny nehrozí.

  • possum * | 9. 5. 2007 15:32

    Milko, a co takhle misto v hrnci na pare v mikrovlnce? ;-)

  • Tereza - | 9. 5. 2007 15:06

    Milka, neuvádzam recepty staré, hoci aj staré recepty sú dobré. Veď to kurča sa robí samo, netreba pri ňom stáť. Medzitým robíte hocičo iné alebo nerobíte nič a oddychujete:))) Varenie v pare je najšetrnejšie. Verte, že ani ja nemám rada dlhé státie pri sporáku. Ak už, tak za dlhší čas musí byť toho uvarené viac. Jedlo by malo byť výživné, pekne servírované, ale aj rýchlo uvarené. Ono je to trocha aj o dobrej organizácii práce pri varení aj iných činnostiach:)))

  • Daniella O. | 9. 5. 2007 15:01

    Terezko, manzel kombinaci kurete a slivovice shledal za naprosto neodolatelnou, takze budu varit k dnesnimu obedu. Zda se mi to velice jednoduche na pripravu a navic dietni. Diky za recept a dam vedet, jak to dopadlo.

  • Jarka O. | 9. 5. 2007 14:18

    Tohle je podle čínské kuchařky, že, Terezko? Kdysi jsem takhle dělala kachnu a pak jsem ji opekla do křupava na oleji. S rýží byla vynikající.

  • Milka | 9. 5. 2007 14:07

    Nevím jestli chuť kuřete odpovídá 2-3 hodinám vaření. To není recept pro zaměstnanou ženu. Mám pocit, že začínate uvádět recepty z 50 let, když žena stále jenom u plotny. V současné době je technologie vaření úplně jiná.

  • Anna | 9. 5. 2007 13:39

    Dobrý recept na večeři.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kuřecí maso Mletý kmín Pórek Slivovice Sůl Žampiony Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Smetanová cibulačka

Smetanová cibulačka

Banánové řezy

Banánové řezy

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

171
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
164
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
92
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
34
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
32
Klasické kynuté koláče
Klasické kynuté koláče

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Kuře v páře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact