• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře v páře
Napište svůj komentář k receptu

Kuře v páře

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře v páře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      hrst žampiony
    • 1
      ks pórek velký
    • 1
      lžička zázvor mletý
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      sůl
    • 2
      lžíce slivovice je možné úpoužít i bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Kuře naporcujeme na menší kousky (prsa rozkrojíme). Do misky skládáme porce kuřete, na kolečka nakrájený pórek, na poloviny překrojené žampióny. Navrch nasypeme koření, jemně osolíme. Vše pokapeme slivovicí. Misku dáme na pařák do většího hrnce s vroucí vodou a přikryjeme.
2
Vaříme 15 minut na silnějším plameni, aby se vytvořil dostatek páry. Potom teplotu snížíme a kuře vaříme v páře pomalu 2-3 hodiny (voda v hrnci by už neměla vřít). Hotové dosolíme podle chuti. Po dovaření má být kuře ponořené do šťávy. Kuře podáváme s rýží polité šťávou a se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos na páře s restovanou zeleninou

Losos na páře s restovanou zeleninou

Buchty na páře

Buchty na páře

Sekaná a brambory v páře

Sekaná a brambory v páře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 14. 5. 2007 10:20

    Já tyto čínské pokrmy v páře vařím v porcelánové míse. Krásně se vejde do kastrolu a splňuje skoro parametry mísy skleněné :-)

  • Tereza - | 14. 5. 2007 07:07

    Zdenka, nájdite si doma 2 nádoby, ktoré vojdú jedna do druhej. Ak tá menšia bude vyšší hrniec, kľudne parák vynechajte, dajte vodu do vúčšej nádoby a vložte menší hrniec s kurčaťom, len pozor, aby vám doň nevnikla voda. Ak nemáte rada neopečenú kôrku, olúpte ju :)))

  • Lusinda | 12. 5. 2007 14:04

    Jako zaměstnaná mamka,která nechce šidit dítko ani domácnost děkuji za recept Terezko.V klidu jsem stihla vyžehlit a uklidit...pravda na všední den to recept není.Bylo to MOC dobré!

  • Zdeňka B. | 11. 5. 2007 21:25

    Chci si jenom ujasnit postup.Nemám mísu z varného skla. Mohu dát kuře do menšího kastrólku? Pařák se myslí =malý pařák na knedle? (dá se složit-sklápat k sobě). Jenomže do menšího kastólku se mi celé kuře nevejde. A když ho dám do většího, tak již nemám velikánský kastról do kterého se mi vejde ten menší ve kterým je to kuře. Má prosím vás někdo vychytávku, anebo máte doma velké kastróly jak v závodní kuchyni? Ja mám největší kastról 6 l. Potom mám i větší 8 l, ale ten je vysoký a úzký a žáden kastról se do něho nevejde.To kuře chutná jako kuře dušené? Nemám ráda kuře, když není opečená kůrčička. Dušené kuře s neopečenou kůži přímo nesnáším. Děkuji za odpověď.

  • Daniella O. | 10. 5. 2007 20:19

    Jsem prvni, kdo hodnoti. Je to velikanska 1*** Kure bylo krasne mekke a stavnate. Navic zadne vystavani u sporaku, podlevani atd. Delala jsem ho asi 2 hodiny a v klidu jsem si stihla docist knizku. Pouzila jsem obycejnou misku z varneho skla a v druhem hrnci stejnym zpusobem pripravila i zeleninu. Meli jsme s ryzi a bylo to vynikajici a jeste dietni. Vic takovych receptu. Diky!

  • Tereza - | 10. 5. 2007 11:49

    Lenka, použite hocijakú misu, ktorú môžete dať do tepla a nezdeformuje sa, kľudne z varného skla, budete ho môcť hneď servírovať. Len pozor na studený podklad po vybratí horúcej misy, sklo by mohlo prasknúť.

  • Jitka Malinova | 10. 5. 2007 09:47

    Dělám podobně v římském hrnci.

  • Lenka | 9. 5. 2007 21:48

    Vypadá to zajímavě a dietně. :) Jen bych se chtěla zeptat do jaké misky, mohu použít třeba tu z varnýho skla? Přece jen mi zatím zkušenosti chybí, ale tento server je naprosto super. :)

  • Hana Rožníčková | 9. 5. 2007 16:05

    Když mám čas a chuť, tak stojím u sporáku klidně několik hodin a mám radost, když rodině nebo návštěvě chutná. Odměnou mi jsou prázdné talíře. Ale když jsem v časovém skluzu, tak si vybírám recepty co nejjednodušší. A u tohoto receptu se dá stihnout udělat spoustu jiných věcí, tady žádné stání u plotny nehrozí.

  • possum * | 9. 5. 2007 15:32

    Milko, a co takhle misto v hrnci na pare v mikrovlnce? ;-)

  • Tereza - | 9. 5. 2007 15:06

    Milka, neuvádzam recepty staré, hoci aj staré recepty sú dobré. Veď to kurča sa robí samo, netreba pri ňom stáť. Medzitým robíte hocičo iné alebo nerobíte nič a oddychujete:))) Varenie v pare je najšetrnejšie. Verte, že ani ja nemám rada dlhé státie pri sporáku. Ak už, tak za dlhší čas musí byť toho uvarené viac. Jedlo by malo byť výživné, pekne servírované, ale aj rýchlo uvarené. Ono je to trocha aj o dobrej organizácii práce pri varení aj iných činnostiach:)))

  • Daniella O. | 9. 5. 2007 15:01

    Terezko, manzel kombinaci kurete a slivovice shledal za naprosto neodolatelnou, takze budu varit k dnesnimu obedu. Zda se mi to velice jednoduche na pripravu a navic dietni. Diky za recept a dam vedet, jak to dopadlo.

  • Jarka O. | 9. 5. 2007 14:18

    Tohle je podle čínské kuchařky, že, Terezko? Kdysi jsem takhle dělala kachnu a pak jsem ji opekla do křupava na oleji. S rýží byla vynikající.

  • Milka | 9. 5. 2007 14:07

    Nevím jestli chuť kuřete odpovídá 2-3 hodinám vaření. To není recept pro zaměstnanou ženu. Mám pocit, že začínate uvádět recepty z 50 let, když žena stále jenom u plotny. V současné době je technologie vaření úplně jiná.

  • Anna | 9. 5. 2007 13:39

    Dobrý recept na večeři.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kuřecí maso Mletý kmín Pórek Slivovice Sůl Žampiony Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

48
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
41
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
29
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
29
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
28
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Kuře v páře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact