• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře v páře
Napište svůj komentář k receptu

Kuře v páře

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře v páře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      hrst žampiony
    • 1
      ks pórek velký
    • 1
      lžička zázvor mletý
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      sůl
    • 2
      lžíce slivovice je možné úpoužít i bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Kuře naporcujeme na menší kousky (prsa rozkrojíme). Do misky skládáme porce kuřete, na kolečka nakrájený pórek, na poloviny překrojené žampióny. Navrch nasypeme koření, jemně osolíme. Vše pokapeme slivovicí. Misku dáme na pařák do většího hrnce s vroucí vodou a přikryjeme.
2
Vaříme 15 minut na silnějším plameni, aby se vytvořil dostatek páry. Potom teplotu snížíme a kuře vaříme v páře pomalu 2-3 hodiny (voda v hrnci by už neměla vřít). Hotové dosolíme podle chuti. Po dovaření má být kuře ponořené do šťávy. Kuře podáváme s rýží polité šťávou a se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos na páře s restovanou zeleninou

Losos na páře s restovanou zeleninou

Buchty na páře

Buchty na páře

Sekaná a brambory v páře

Sekaná a brambory v páře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 14. 5. 2007 10:20

    Já tyto čínské pokrmy v páře vařím v porcelánové míse. Krásně se vejde do kastrolu a splňuje skoro parametry mísy skleněné :-)

  • Tereza - | 14. 5. 2007 07:07

    Zdenka, nájdite si doma 2 nádoby, ktoré vojdú jedna do druhej. Ak tá menšia bude vyšší hrniec, kľudne parák vynechajte, dajte vodu do vúčšej nádoby a vložte menší hrniec s kurčaťom, len pozor, aby vám doň nevnikla voda. Ak nemáte rada neopečenú kôrku, olúpte ju :)))

  • Lusinda | 12. 5. 2007 14:04

    Jako zaměstnaná mamka,která nechce šidit dítko ani domácnost děkuji za recept Terezko.V klidu jsem stihla vyžehlit a uklidit...pravda na všední den to recept není.Bylo to MOC dobré!

  • Zdeňka B. | 11. 5. 2007 21:25

    Chci si jenom ujasnit postup.Nemám mísu z varného skla. Mohu dát kuře do menšího kastrólku? Pařák se myslí =malý pařák na knedle? (dá se složit-sklápat k sobě). Jenomže do menšího kastólku se mi celé kuře nevejde. A když ho dám do většího, tak již nemám velikánský kastról do kterého se mi vejde ten menší ve kterým je to kuře. Má prosím vás někdo vychytávku, anebo máte doma velké kastróly jak v závodní kuchyni? Ja mám největší kastról 6 l. Potom mám i větší 8 l, ale ten je vysoký a úzký a žáden kastról se do něho nevejde.To kuře chutná jako kuře dušené? Nemám ráda kuře, když není opečená kůrčička. Dušené kuře s neopečenou kůži přímo nesnáším. Děkuji za odpověď.

  • Daniella O. | 10. 5. 2007 20:19

    Jsem prvni, kdo hodnoti. Je to velikanska 1*** Kure bylo krasne mekke a stavnate. Navic zadne vystavani u sporaku, podlevani atd. Delala jsem ho asi 2 hodiny a v klidu jsem si stihla docist knizku. Pouzila jsem obycejnou misku z varneho skla a v druhem hrnci stejnym zpusobem pripravila i zeleninu. Meli jsme s ryzi a bylo to vynikajici a jeste dietni. Vic takovych receptu. Diky!

  • Tereza - | 10. 5. 2007 11:49

    Lenka, použite hocijakú misu, ktorú môžete dať do tepla a nezdeformuje sa, kľudne z varného skla, budete ho môcť hneď servírovať. Len pozor na studený podklad po vybratí horúcej misy, sklo by mohlo prasknúť.

  • Jitka Malinova | 10. 5. 2007 09:47

    Dělám podobně v římském hrnci.

  • Lenka | 9. 5. 2007 21:48

    Vypadá to zajímavě a dietně. :) Jen bych se chtěla zeptat do jaké misky, mohu použít třeba tu z varnýho skla? Přece jen mi zatím zkušenosti chybí, ale tento server je naprosto super. :)

  • Hana Rožníčková | 9. 5. 2007 16:05

    Když mám čas a chuť, tak stojím u sporáku klidně několik hodin a mám radost, když rodině nebo návštěvě chutná. Odměnou mi jsou prázdné talíře. Ale když jsem v časovém skluzu, tak si vybírám recepty co nejjednodušší. A u tohoto receptu se dá stihnout udělat spoustu jiných věcí, tady žádné stání u plotny nehrozí.

  • possum * | 9. 5. 2007 15:32

    Milko, a co takhle misto v hrnci na pare v mikrovlnce? ;-)

  • Tereza - | 9. 5. 2007 15:06

    Milka, neuvádzam recepty staré, hoci aj staré recepty sú dobré. Veď to kurča sa robí samo, netreba pri ňom stáť. Medzitým robíte hocičo iné alebo nerobíte nič a oddychujete:))) Varenie v pare je najšetrnejšie. Verte, že ani ja nemám rada dlhé státie pri sporáku. Ak už, tak za dlhší čas musí byť toho uvarené viac. Jedlo by malo byť výživné, pekne servírované, ale aj rýchlo uvarené. Ono je to trocha aj o dobrej organizácii práce pri varení aj iných činnostiach:)))

  • Daniella O. | 9. 5. 2007 15:01

    Terezko, manzel kombinaci kurete a slivovice shledal za naprosto neodolatelnou, takze budu varit k dnesnimu obedu. Zda se mi to velice jednoduche na pripravu a navic dietni. Diky za recept a dam vedet, jak to dopadlo.

  • Jarka O. | 9. 5. 2007 14:18

    Tohle je podle čínské kuchařky, že, Terezko? Kdysi jsem takhle dělala kachnu a pak jsem ji opekla do křupava na oleji. S rýží byla vynikající.

  • Milka | 9. 5. 2007 14:07

    Nevím jestli chuť kuřete odpovídá 2-3 hodinám vaření. To není recept pro zaměstnanou ženu. Mám pocit, že začínate uvádět recepty z 50 let, když žena stále jenom u plotny. V současné době je technologie vaření úplně jiná.

  • Anna | 9. 5. 2007 13:39

    Dobrý recept na večeři.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kuřecí maso Mletý kmín Pórek Slivovice Sůl Žampiony Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Dukátové buchtičky "mňam"

Dukátové buchtičky "mňam"

Mangové smoothie

Mangové smoothie

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

37
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
36
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
31
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Smutné tajemství Jiřího Bartošky (†78): Bratr umřel sám, na Vánoce!

Smutné tajemství Jiřího Bartošky (†78): Bratr umřel sám, na Vánoce!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

  • Recepty.cz
  • Kuře v páře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact