Veku nakrájíme na kostky, v mléce rozkvedláme žloutky, osolíme, ochutíme muškátovým květem a nalijeme na veku, přidáme nakrájenou šunku, zelenou petrželku, usmaženou cibuli, pořádně promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Kuře posypeme grilovacím kořením a upečeme. Hotové vykostíme, maso poklademe na dno pekáče, zalijeme nádivkou a upečeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|24. 11. 2006 13:50
KLasická nádivka, ale já dávám bazalku místo muškátu, místo šunky někdy játra na kostky, syrová , nebo měkký salám a všecko to nacpu pod kůži kuřete, kde vejde nádivka až z 5 rohlíků.Jako příloha je nejlepší zelný salát.
Jana P.
|1. 8. 2006 07:28
Já peču s nádivkou kuře i králíka, ale nikdy nepředpíkám. Mě na tom nejvíc chutná, jak se ta šťáva dostane do nádivky a to z upečeného není ono, zkoušela jsem to taky.
Aninka
|29. 7. 2006 17:47
Moc dobrý jídlo, dnes sem to pekla rodince k večeři a chutnalo. Kuře s nádivkama občas peču, a i když je to více práce, nikdy takový jídlo nezklame.
Hana Lorencová
|27. 7. 2006 17:34
Maso v žádném případě není suché ani rozpadlé. Peču na 200 - 220 °C, až je povrch růžový.
Jitka Malinová
|27. 7. 2006 14:13
Kuře s nádivkou miluju, vkládala jsem sem obdobný recept "kuřecí křídla pod peřinou".
Lucie
|27. 7. 2006 13:30
Toto jídlo dělám už několik let, je to moc dobré a v žádném případě vysušené, naopak, ta vypečená šťáva spolu s nádivkou je vynikající. Jíme to teplé s bramborem nebo to připravuju i pro studené pohoštění.
Jana Kutačová
|27. 7. 2006 13:29
Dělávám podobně kuřátko,jen povrch který se peče ještě pokladu hustě slaninovými plátky a občas posypu tvrdým sýrem a zapeču-asi 15 minut.Moc nám to takhle chutná.:o)
Šárka Tkáčová
|27. 7. 2006 11:56
Já osobně si myslím,že nebude.V nádivce není mouka,jen pečená veka a bude stačit asi jen chvilku,aby se vejce srazily a propekly.