Kuře rozporcujeme (pokud máme celé), trochu osolíme, pokmínujeme a posypeme kořením na kuře. Přidáme kousek Hery, trošku podlijeme vodou a upečeme klasickým způsobem.
2
Mezitím si připravíme nádivku: rohlíky pokrájíme na kostičky, trochu zalijeme mlékem a necháme stranou. Utřeme zbylou Heru se žloutky, přidáme petržel nebo kopr, muškátový květ, trochu osolíme a opepříme. Přidáme namočené rohlíky, podle potřeby přisypeme strouhanku a přidáme sníh z bílků.
3
Upečené kuře i se šťávou pokryjeme nádivkou a dáme ještě jednou zapéct dozlatova. Komu vadí kosti, může před pokrytím nádivkou kuře vykostit. Podáváme s brambory a kompotem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martinka
|27. 3. 2013 12:48
A holky jakej salat k tomu.?? ;-)
Marmí
|17. 9. 2011 07:33
A kolik rohlíků přibližně mám použít pro 4 osobyy ?
Simča Sládková
|28. 9. 2006 13:51
Já vždycky pekla nádivku v kuřeti, tohle jsem zkusila poprvé a je to perfektní. Udělala jsem ale mírnou úpravu: kuře jsem pekla celé, nádivky udělala kopec, takže jsem ji dala dovnitř - tak, jak jsem zvyklá - a před dopečením jsem ji napaplala i nahoru na kuře. Naše rodina má nádivku moooooc ráda, takže tahle varianta ji uchvátila.....
Jana z VM
|22. 4. 2005 07:39
Takto děláme u nás doma už celá léta kuře s nádivkou, resp. kuře v nádivce - je to daleko lepší, než péct nádivku zlvášť. Nádivka vsákne šťávu z kuřete, k tomu bramborovou kaši a dobrý salát! Je to pochutnáníčko !!
Jarka
|21. 4. 2005 13:23
Je to dobrý nápad, taky to zkusím, ale souhlasím s Evčou máslo je chutnější
Evča
|14. 2. 2005 12:49
Já tedy při pečení masa vůbec nepoužívám Heru, ale dávám máslo. Myslím, že je to chutnější.
Dana Minaříková
|14. 2. 2005 11:57
Děkuji a jsem ráda, že vám chutná. Předám vaši chválu své babičce - je to její nápad.
as
|14. 2. 2005 09:48
Moc dobrý nápad. Postup jsem zvolila podle receptu - jen nádivku jsem dělala podle sebe, jak jsem zvyklá. Ale musím uznat ten nápad!!
Alena
|17. 1. 2005 16:18
To byl moc dobrý oběd,vůbec jsem to neznala.
Jana Řezníčková
|17. 1. 2005 14:37
také často děláme, je to šťavnaté, voňavé a často je snězena nejdříve nádivka (já přidávám kousek dobrého salámu nebo šunku) a kuře zbude na druhý den.