• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře v nádivce
Napište svůj komentář k receptu

Kuře v nádivce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře v nádivce
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (či křídla nebo stehna)
    • hera
    • 2
      ks vejce
    • rohlík
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • strouhanka
    • mléko
    • petrželka
    • koření na kuře Směs
    • muškátový květ nebo oříšek

Postup přípravy receptu

1
Kuře rozporcujeme (pokud máme celé), trochu osolíme, pokmínujeme a posypeme kořením na kuře. Přidáme kousek Hery, trošku podlijeme vodou a upečeme klasickým způsobem.
2
Mezitím si připravíme nádivku: rohlíky pokrájíme na kostičky, trochu zalijeme mlékem a necháme stranou. Utřeme zbylou Heru se žloutky, přidáme petržel nebo kopr, muškátový květ, trochu osolíme a opepříme. Přidáme namočené rohlíky, podle potřeby přisypeme strouhanku a přidáme sníh z bílků.
3
Upečené kuře i se šťávou pokryjeme nádivkou a dáme ještě jednou zapéct dozlatova. Komu vadí kosti, může před pokrytím nádivkou kuře vykostit. Podáváme s brambory a kompotem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí (králičí) směs v nádivce

Kuřecí (králičí) směs v nádivce

Kuře po středomořsku

Kuře po středomořsku

Pečené citronové kuře s jablky a hruškami

Pečené citronové kuře s jablky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martinka | 27. 3. 2013 12:48

    A holky jakej salat k tomu.?? ;-)

  • Marmí | 17. 9. 2011 07:33

    A kolik rohlíků přibližně mám použít pro 4 osobyy ?

  • Simča Sládková | 28. 9. 2006 13:51

    Já vždycky pekla nádivku v kuřeti, tohle jsem zkusila poprvé a je to perfektní. Udělala jsem ale mírnou úpravu: kuře jsem pekla celé, nádivky udělala kopec, takže jsem ji dala dovnitř - tak, jak jsem zvyklá - a před dopečením jsem ji napaplala i nahoru na kuře. Naše rodina má nádivku moooooc ráda, takže tahle varianta ji uchvátila.....

  • Jana z VM | 22. 4. 2005 07:39

    Takto děláme u nás doma už celá léta kuře s nádivkou, resp. kuře v nádivce - je to daleko lepší, než péct nádivku zlvášť. Nádivka vsákne šťávu z kuřete, k tomu bramborovou kaši a dobrý salát! Je to pochutnáníčko !!

  • Jarka | 21. 4. 2005 13:23

    Je to dobrý nápad, taky to zkusím, ale souhlasím s Evčou máslo je chutnější

  • Evča | 14. 2. 2005 12:49

    Já tedy při pečení masa vůbec nepoužívám Heru, ale dávám máslo. Myslím, že je to chutnější.

  • Dana Minaříková | 14. 2. 2005 11:57

    Děkuji a jsem ráda, že vám chutná. Předám vaši chválu své babičce - je to její nápad.

  • as | 14. 2. 2005 09:48

    Moc dobrý nápad. Postup jsem zvolila podle receptu - jen nádivku jsem dělala podle sebe, jak jsem zvyklá. Ale musím uznat ten nápad!!

  • Alena | 17. 1. 2005 16:18

    To byl moc dobrý oběd,vůbec jsem to neznala.

  • Jana Řezníčková | 17. 1. 2005 14:37

    také často děláme, je to šťavnaté, voňavé a často je snězena nejdříve nádivka (já přidávám kousek dobrého salámu nebo šunku) a kuře zbude na druhý den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kmín Koření na kuře Kuřecí maso Mléko Muškátový květ Pepř mletý Petrželka Rohlík Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Klobásová pomazánka

Klobásová pomazánka

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou…

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

241
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové špagety s…
175
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
62
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
43
Makovník, Makovec
Makovník, Makovec
42
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Kuře v nádivce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact