• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře v nádivce
Napište svůj komentář k receptu

Kuře v nádivce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře v nádivce
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (či křídla nebo stehna)
    • hera
    • 2
      ks vejce
    • rohlík
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • strouhanka
    • mléko
    • petrželka
    • koření na kuře Směs
    • muškátový květ nebo oříšek

Postup přípravy receptu

1
Kuře rozporcujeme (pokud máme celé), trochu osolíme, pokmínujeme a posypeme kořením na kuře. Přidáme kousek Hery, trošku podlijeme vodou a upečeme klasickým způsobem.
2
Mezitím si připravíme nádivku: rohlíky pokrájíme na kostičky, trochu zalijeme mlékem a necháme stranou. Utřeme zbylou Heru se žloutky, přidáme petržel nebo kopr, muškátový květ, trochu osolíme a opepříme. Přidáme namočené rohlíky, podle potřeby přisypeme strouhanku a přidáme sníh z bílků.
3
Upečené kuře i se šťávou pokryjeme nádivkou a dáme ještě jednou zapéct dozlatova. Komu vadí kosti, může před pokrytím nádivkou kuře vykostit. Podáváme s brambory a kompotem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí (králičí) směs v nádivce

Kuřecí (králičí) směs v nádivce

Grilované kuře a la parrilla

Grilované kuře a la parrilla

Pečené citronové kuře s jablky a hruškami

Pečené citronové kuře s jablky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martinka | 27. 3. 2013 12:48

    A holky jakej salat k tomu.?? ;-)

  • Marmí | 17. 9. 2011 07:33

    A kolik rohlíků přibližně mám použít pro 4 osobyy ?

  • Simča Sládková | 28. 9. 2006 13:51

    Já vždycky pekla nádivku v kuřeti, tohle jsem zkusila poprvé a je to perfektní. Udělala jsem ale mírnou úpravu: kuře jsem pekla celé, nádivky udělala kopec, takže jsem ji dala dovnitř - tak, jak jsem zvyklá - a před dopečením jsem ji napaplala i nahoru na kuře. Naše rodina má nádivku moooooc ráda, takže tahle varianta ji uchvátila.....

  • Jana z VM | 22. 4. 2005 07:39

    Takto děláme u nás doma už celá léta kuře s nádivkou, resp. kuře v nádivce - je to daleko lepší, než péct nádivku zlvášť. Nádivka vsákne šťávu z kuřete, k tomu bramborovou kaši a dobrý salát! Je to pochutnáníčko !!

  • Jarka | 21. 4. 2005 13:23

    Je to dobrý nápad, taky to zkusím, ale souhlasím s Evčou máslo je chutnější

  • Evča | 14. 2. 2005 12:49

    Já tedy při pečení masa vůbec nepoužívám Heru, ale dávám máslo. Myslím, že je to chutnější.

  • Dana Minaříková | 14. 2. 2005 11:57

    Děkuji a jsem ráda, že vám chutná. Předám vaši chválu své babičce - je to její nápad.

  • as | 14. 2. 2005 09:48

    Moc dobrý nápad. Postup jsem zvolila podle receptu - jen nádivku jsem dělala podle sebe, jak jsem zvyklá. Ale musím uznat ten nápad!!

  • Alena | 17. 1. 2005 16:18

    To byl moc dobrý oběd,vůbec jsem to neznala.

  • Jana Řezníčková | 17. 1. 2005 14:37

    také často děláme, je to šťavnaté, voňavé a často je snězena nejdříve nádivka (já přidávám kousek dobrého salámu nebo šunku) a kuře zbude na druhý den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kmín Koření na kuře Kuřecí maso Mléko Muškátový květ Pepř mletý Petrželka Rohlík Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

131
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Cibulový filet
Cibulový filet
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Tvarůžkový steak
Tvarůžkový steak

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Helena Růžičková (†67) by dnes slavila 89: Záhada závěti a šperky pod podlahou

Helena Růžičková (†67) by dnes slavila 89: Záhada závěti a šperky pod podlahou

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Kuře v nádivce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact