ks
kuřecí maso
celé kuře nebo stehna (dobré je i krůtí nebo králičí maso)
1
citron
5
ks
žampiony
1
lžíce
med
1
lžíce
sojová omáčka
3
stroužek
česnek
0,50
lžička
kari
cukr
sůl
pepř mletý
1
dl
rostlinný olej
5
ks
malé cibulky
nakládané
Postup přípravy receptu
1
Kuře bez kůže rozdělíme na malé kousky. Do varné misky nebo pekáčku dáme, šťávu z citrónu, nakrájené cibulky a žampiony, med, sojovou omáčku, nakrájené stroužky česneku, kari, trochu cukru, sůl, pepř a olej. Směs promícháme a vložíme maso.
2
Necháme 2 dny odležet, pak pečeme v mírně vyhřáté troubě asi hodinu. Podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky.