Kuře uvaříme v osolené vodě s kořením doměkka. Maso zbavíme kostí a kůží, pokrájíme ho na větší kusy.
2
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso a scezený vývar, přidáme křen, sůl a přivedeme k varu. Přilijeme šlehačku s rozmíchanou moukou, povaříme asi 5 minut, popřípadě dochutíme.
3
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Já ještě dochucuji malým množstvím cukru a octa, ale v originálním receptu je to takto.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ruda
|5. 4. 2017 14:18
Bezvadné. Jednoduché. Dík.
Gabina
|26. 10. 2016 14:18
Omacka byla super. Diky za recept
Veronika
|6. 4. 2016 06:24
Omáčka byla skvělá a určitě jí taky můžu všem doporučit. Křenu jsem dávala víc, páč chuťově nebyl nic moc a taky jsem použila radši stehna než celé kuře a osmažila je bez obírání, aby to mělo nějakou štábní kulturu, ale jinak chápu, že je to tak pohodlnější a praktické. Děkuji za recept.
Soběslavská
|11. 11. 2015 12:12
Bylo to moc dobré, doporučuju :-)
Jarda
|19. 2. 2015 07:37
Omáčka jako noha.Silný vývar je základ a tady fakt nechybí.Já taky dávám trochu cukru a něco málo octa.
Vanda
|21. 10. 2014 14:44
Dneska jsem si jako předlohu k vaření půjčila tento recept , jen s tím rozdílem, že jsem měla kuřecí čtvrtky. Byla to delikatesa, omajda jako od babičky., maso šťavnaté, prostě lahoda.
Johanka
|24. 4. 2014 13:33
Byl to vynikající oběd a mockrát děkuji za recept. Jen křenu jsem přidávala o dost víc, protože při strouhání pálil jako čert a na chuť už nebyl tak ostrý jak se tvářil. To je jen detail a vada křenu a ne omáčky. Ještě jednou děkuji O:-) .
Zkusim to v sobotu se slepici. Mam je v mrazaku a vetsinou delavam na paprice. toto bude urcite dobra zmena.
Dominika
|25. 2. 2014 12:01
Omáčka je výborná, s kuřetem jsem taky dělala poprvé a neměla chybu. :-)
Věrka
|3. 9. 2013 15:03
Velmi jednoduchá a výborná omáčka. Děkuju za nápad :), z kuřete bych křenovou omáčku nikdy nedělala, až teď a byla skvělá :).
Tereza
|26. 3. 2013 15:47
Vařila jsem omáčku z kuřecích čtvrtí, taky dochutila cukrem a octem a byla skvělá :D
Zalabáková
|2. 11. 2012 18:06
Bezvadné! Z kuřetem jsem křenovku ještě nedělala ale odedneška teda určitě budu!
Laura L.
|22. 8. 2012 13:59
Strašně dobrý a jednoduchý recept nemluvě o tom, že nezabere o tolik víc času než co potřebuje uvaření kuřete. Autorovi děkuji za výborný recept. :-) :-)
Krajníková
|7. 7. 2012 19:21
Trochu jsem dochutila octem a cukrem a omáčka je excelentní O:-) . Ráda jí zase někdy uvařím :-P .
Dorka
|16. 2. 2012 12:02
Tohle je omáčka jak se patří, jsem ráda, že jsem jí zkusila a budu jí dělat častěji. Nevařila jsem celé kuře, ale čtvrtky, nemáme rádi prsa ani u pečeného kuřete.
Pečinková
|20. 12. 2011 21:43
Omáčka je výborná, zbylou jsme dojedli dnes k večeři a proleželá je ještě výbornější.
Jarda
|20. 9. 2011 19:06
Omáčka byla suprová a stačily mi dvě větší čtvrtky kuřete, těstoviny bych k ní nevařil, knedlík je ideální.
Pogodová Anna
|22. 7. 2011 12:12
Dojedeno :-) , musím říct, že byla výborná. Zbylo i na zítra, tak jsem zvědavá jestli bude po rozležení lepší - pokud to vůbec ještě jde ;-) :-P
Venuše
|12. 5. 2011 15:40
Tak to bylo něco O:-) !Máme rádi kuře na smetaně s paprikou a tahle omáčka byla snad ještě lepší.Dochucovala jsem cukrem a octem jako svíčkovou,perfekt :-* :-)) !