• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře v křenové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Kuře v křenové omáčce

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře v křenové omáčce
Kuře v křenové omáčce
Kuře v křenové omáčce
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 2
      l voda
    • sůl
    • 4
      ks pepř celý
    • 3
      ks nové koření
    • 2
      lžíce strouhaný křen
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce máslo 2 - 3

Postup přípravy receptu

1
Kuře uvaříme v osolené vodě s kořením doměkka. Maso zbavíme kostí a kůží, pokrájíme ho na větší kusy.
2
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso a scezený vývar, přidáme křen, sůl a přivedeme k varu. Přilijeme šlehačku s rozmíchanou moukou, povaříme asi 5 minut, popřípadě dochutíme.
3
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Já ještě dochucuji malým množstvím cukru a octa, ale v originálním receptu je to takto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce

Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce

Křenové závitky

Křenové závitky

Jogurtovo-křenové závitky

Jogurtovo-křenové závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ruda | 5. 4. 2017 14:18

    Bezvadné. Jednoduché. Dík.

  • Gabina | 26. 10. 2016 14:18

    Omacka byla super. Diky za recept

  • Veronika | 6. 4. 2016 06:24

    Omáčka byla skvělá a určitě jí taky můžu všem doporučit. Křenu jsem dávala víc, páč chuťově nebyl nic moc a taky jsem použila radši stehna než celé kuře a osmažila je bez obírání, aby to mělo nějakou štábní kulturu, ale jinak chápu, že je to tak pohodlnější a praktické. Děkuji za recept.

  • Soběslavská | 11. 11. 2015 12:12

    Bylo to moc dobré, doporučuju :-)

  • Jarda | 19. 2. 2015 07:37

    Omáčka jako noha.Silný vývar je základ a tady fakt nechybí.Já taky dávám trochu cukru a něco málo octa.

  • Vanda | 21. 10. 2014 14:44

    Dneska jsem si jako předlohu k vaření půjčila tento recept , jen s tím rozdílem, že jsem měla kuřecí čtvrtky. Byla to delikatesa, omajda jako od babičky., maso šťavnaté, prostě lahoda.

  • Johanka | 24. 4. 2014 13:33

    Byl to vynikající oběd a mockrát děkuji za recept. Jen křenu jsem přidávala o dost víc, protože při strouhání pálil jako čert a na chuť už nebyl tak ostrý jak se tvářil. To je jen detail a vada křenu a ne omáčky. Ještě jednou děkuji O:-) .

  • MJG | 18. 3. 2014 11:38

    Zkusim to v sobotu se slepici. Mam je v mrazaku a vetsinou delavam na paprice. toto bude urcite dobra zmena.

  • Dominika | 25. 2. 2014 12:01

    Omáčka je výborná, s kuřetem jsem taky dělala poprvé a neměla chybu. :-)

  • Věrka | 3. 9. 2013 15:03

    Velmi jednoduchá a výborná omáčka. Děkuju za nápad :), z kuřete bych křenovou omáčku nikdy nedělala, až teď a byla skvělá :).

  • Tereza | 26. 3. 2013 15:47

    Vařila jsem omáčku z kuřecích čtvrtí, taky dochutila cukrem a octem a byla skvělá :D

  • Zalabáková | 2. 11. 2012 18:06

    Bezvadné! Z kuřetem jsem křenovku ještě nedělala ale odedneška teda určitě budu!

  • Laura L. | 22. 8. 2012 13:59

    Strašně dobrý a jednoduchý recept nemluvě o tom, že nezabere o tolik víc času než co potřebuje uvaření kuřete. Autorovi děkuji za výborný recept. :-) :-)

  • Krajníková | 7. 7. 2012 19:21

    Trochu jsem dochutila octem a cukrem a omáčka je excelentní O:-) . Ráda jí zase někdy uvařím :-P .

  • Dorka | 16. 2. 2012 12:02

    Tohle je omáčka jak se patří, jsem ráda, že jsem jí zkusila a budu jí dělat častěji. Nevařila jsem celé kuře, ale čtvrtky, nemáme rádi prsa ani u pečeného kuřete.

  • Pečinková | 20. 12. 2011 21:43

    Omáčka je výborná, zbylou jsme dojedli dnes k večeři a proleželá je ještě výbornější.

  • Jarda | 20. 9. 2011 19:06

    Omáčka byla suprová a stačily mi dvě větší čtvrtky kuřete, těstoviny bych k ní nevařil, knedlík je ideální.

  • Pogodová Anna | 22. 7. 2011 12:12

    Dojedeno :-) , musím říct, že byla výborná. Zbylo i na zítra, tak jsem zvědavá jestli bude po rozležení lepší - pokud to vůbec ještě jde ;-) :-P

  • Venuše | 12. 5. 2011 15:40

    Tak to bylo něco O:-) !Máme rádi kuře na smetaně s paprikou a tahle omáčka byla snad ještě lepší.Dochucovala jsem cukrem a octem jako svíčkovou,perfekt :-* :-)) !

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 21:41

    ...zase foto fuč :'( -to by mě taky nenapadlo :-X

  • Ladia - | 12. 2. 2010 10:53

    Tak tohle mě nikdy nenapadlo, díky za tip ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kuřecí maso Máslo Nové koření Pepř celý Smetana ke šlehání Strouhaný křen Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Dýňový krém

Dýňový krém

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Kuskusový salát s jogurtem

Kuskusový salát s jogurtem

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

18
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbeží vývar s knedlíčky
17
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
16
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
14
Makovec bez vajec II.
Makovec bez vajec II.
14
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Kuře v jogurtové marinádě II.
Kuře v jogurtové marinádě II.
Kuře v kari omáčce - rychlé
Kuře v kari omáčce - rychlé
Kuře v kořenové zelenině
Kuře v kořenové zelenině
Kuře v lahodné směsi
Kuře v lahodné směsi
Kuře v parmazánu se salátem
Kuře v parmazánu se salátem
Kuře v pivní omáčce
Kuře v pivní omáčce
  • Recepty.cz
  • Kuře v křenové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact