Kuře omyjeme, naporcujeme a osolíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek na plátky. Do nádoby s přiléhací poklicí dáme polovinu oleje, osmažíme plátky cibule a česneku a opečeme porce kuřete. Kuře zasypeme zeleninou, podlijeme asi 1 dl vody, přiklopíme dusíme v troubě asi hodinu. Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tonda
|29. 11. 2013 11:25
Tento recept znám již delší dobu, jen trochu vylepšený - kuře zevnitř vymazané rozetřeným česnekem a vyplněné nakrájenými žampiony. Jako příloha bramborová kaše.
Vynikající, jemné, upečená zeleninka nám moc chutnala (o kuřeti ani nemluvím) :-)
Axla
|30. 1. 2011 22:31
My to děláme z mražené zeleniny na svíčkovou(lepší jsou kostičky než proužky)
Marie Šindelová
|24. 4. 2009 08:32
Velmi chutný recept!Dělávám i z bůčku-to nedávám olej,pouze maso položím na zeleninu,podliji a peču.A na tuhle verzi z kuřete mám raději máslo.Jako přílohu máme rádi bramborový knedlík.