Porce kuřete omyjeme a osolíme. Oloupaný česnek nasekáme na malinké kousky. Do zapékací mísy nalijeme smetanu, do ní nasypeme kari koření, lehce papriku (max. kávovou lžičku), přidáme česnek a všechno dobře zamícháme.
2
Poté do mísy vložíme kuře a pořádně ho oválíme ve směsi. Mísu přikryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 225 °C. Pečeme cca 45 minut, bez podlévání či kontrolování, prostě to tam necháme :-).
3
Poté odstraníme alobal, kuře zase okoupeme ve směsi a necháme dojít ještě asi 10 minut. Podáváme s rýží a suchým bílým vínem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dana
|2. 2. 2005 11:01
Také máme rádi jídla zapékaná se smetanou. Maso se tím velmi zjemní a získá na lahodnosti (taktéž brambory, pokud se dělají s masem dohromady - viz kotlety na smetaně). Jen u tohoto receptu mi připadá 1/2 sáčku kari koření příliš. Ale zatím jsem nevyzkoušela, tak nemohu posoudit.
Ivana Císařová
|2. 2. 2005 09:42
Jídla zapékaná se šlehačkou naší rodině velmi chutnají právě kvůli tomu "sraženému výpeku", který ze šlehačky vlastně vznikne - viz. můj recept Kuře na šlehačce. Přestože vypečením šlehačky nevznikne klasická omáčka, ale spíš máslo, neubere to vůbec pokrmům na chuti.
Jana M
|1. 2. 2005 23:41
Recept mě zaujal,tak jsem ho vyzkoušela.Bohužel výsledkem jsem byla zklamaná,smetana se po 40 min.dušení v troubě vyvařila a ještě srazila.Profesionální kuchař mi poradil,že smetana ani šlehačka se tímto způsobem připravovat nedají.Proto tuto přípravu omáčky nedoporučuji.