Kuře omyjeme a osušíme utěrkou. Nasekneme je na hřbetě podél páteře a rozložíme na plochy. Potom kuře osolíme, opepříme a česnekem potřeme po obou stranách. Položíme je na pánev s rozpáleným olejem. Kuře na pánvi zatěžkáme, aby se při pečení nestahovalo a rovnoměrně propékalo. Pečeme je asi 10 minut po obou stranách. Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo tmavý chléb.
Chybí zde spousta koření, jako např. chmeli suneli. Je to gruzínské jídlo, které se musí něčím vyznačovat, ne jen pepřem a solí. Jako příloha listový salát a bílá bageta, víno. To bych si i bez fantazie udělal něco lepšího než uvedený recept. Kromě toho 20 minut na pečení rozhodně nestačí.
Petr
|16. 11. 2011 18:37
Moc dobré
Anna Čuprová
|2. 4. 2009 10:15
Tomáš zná správný recept na kuře tabako.
Anonym
|19. 3. 2008 08:00
Třeba je Tomáš stavbyvedoucí :-DDD. PS
milena kubikova
|19. 3. 2008 07:36
tomas....:o)))))))
Tomáš
|18. 3. 2008 20:12
Opravdu výborné. Příprava není dobrodružná. prostě se na kuře postaví další hrnec, na něj prkno a na něj dvě cihly
Jana Tichá
|26. 5. 2005 11:21
Mohu potvrdit - je vynikající, i když jeho příprava je dost dobrodružná :-)