Nám chutnalo moc. Máslo jsem nedávala a kuře kořenila směsí na provencálské kuře, kterou jsem našla doma. Pekla jsem na asi 180°C 1,5 hod. Děkuji za výborný recept!
Taky chválím, opravdu dobré, dělala jsem přesně podle receptu a chutnalo dávám 1
Bylo to moc, moc dobré dávám za 1.
Výborné. Kromě zelí jsem omylem dala i kus kapusty, vůbec nebylo na závadu. Těstoiviny se zelím - velká ňamka.
mam ho moc rada, delam ho tak, uz aspon tri roky :) na kure davam koreni na pecene kure a nedavam maslo. Ja osobne to pecu v troube prikryte a pak to nakonec necham zapect na kurcicku ... kdyz to necham neprikryte, tak zeli mam vysusene a neni to moc dobre
Vynikající recept, dejte si záíležet na výběru těstovin, nejlepší jsou flíčky (já mám domácí od maminky), nedávám ani máslo, jen zelí osolím a okmínuji drceným kmínem, kuře osolím, potřu česnekem, potřu lžičkou oleje s kořením na kuře a peču 1,5 hodiny na 180 stupňů. Kontroluji, aby se zelí nepřichytilo, některé nemá dost vody a tak několik lžic vody přilévám. Zdravím strejdu do Hlinska a děkuji za recept.
No je ot super.Absolutní delikatesa :-) ne opravdu! Moc chutné. Přilepšil jsem nakonec smíchané těstoviny se zelím smetanou a mohli jsme se doma umlátit
Bohužel zklamu autora a anonyma z 17.9.2007. Rozhodně nejde o nějakou závist, ale o vyjádření názoru. Prostě nijak zvlášť nám toto kuře nechutnalo a hodnotím je za 3.
Souhlasim Zito, já sem to taky zkusil a vůbec nám to nešmakovalo ,, Příště místo hlávky zelí, tam dám normálně kysaný =)
Tak jsem to uvařila včera k obědu a vůbec nám to nechutnalo.My máme rádi kyselé zelí, sladké vůbec nevařím tak možná je to tím.Ale nenechte se odradit mým komentářem ,vidím že většině pisatelů tohle jídlo chutnalo.
moc,moc a moc dobré
Moc mě to chutnalo trochu mě jídlo připomínalo halušky se zelím. Ovšem s haluškama je patlání a toto je rychlé a stejné výborné .Opravdu veliká mňamka.
nuz, neostava len dodat,ze internet je zazracna vec.
Mina, z východu, z Košíc:)))
Terka...priamo zo stredneho slovenska, z banskej bystrice. Muz je z jihlavy a zijeme 7 rok v mnichove, sme vskutku internacionalna rodina a tak to aj v nasej kuchyni vyzera. A ty si kde?
Mina, mamička vie, čo je dobré:))) Odkiaľ pochádzaš ? Pretože nie všade na Slovensku by na halušky s kapustou nasypali cukor. S tým bigosom som to bola ja, ono sú veci, ktoré musím začať variť v nadmernom množstve, aby po dovarení zostalo na obed, či večeru. Ako hocičo s kyslou kapustou, špenát, tekvicový prívarok, francúzske zemiaky ( robím si jednohubky : koliesko zemiaka, koliesko vajca, koliesko klobásky ) ...
:o))))Tereza....ja som sa k tomu nikdy neprinutila, mamka si obcas pocukrovala aj klasicke slovenske halusky s kyslou kapustou. To si bola ty, co si napisala, k bigosu, ze kym by si ho uvarila, tak by si ho davno zjedla????????? Ak ano, tak gratulujem, uz 3 den sa na tom zo srdca smejeme. :o))))))
Mina, aj my fliačky s kapustou cukrujeme, je to super :)))
doma na slovensku, robieva, pokial mi pamat siaha,moja mamicka kapustne fliacky, je to presna obdoba prilohy ku kurcatu. Mamicka si dokonca tie fliacky pocukrovala. darmo som nahovarala manzela aby sme si to urobili...a teraz ked som urobila kompletny recept strejdy, tak to jedol vcera, dnes a znovu ho vidim v hrnci a poprosil ma aby som to urobila co najskor znovu. pod kapustu som dala ciibulu a prerastane udene maso na kococky.
Tak nevím jestli jsem udělala něco špatně, ale dle všech komentářů jsem čekala větší mňamku. Ještě počkám až příjde manžel domu a ohodnotí..
To byla neuvěřitelná dobrota. Přidala jsem do zelí pár hub,čerstvě umletý pepř, nedala jsem máslo a mírně zakapala polévkovým bujonem Maggy. Kuře jsem okořenila kořením od Kotany "Pečené kuře. Díky!!!!!!! Budu rozhodně co nejdříve opakovat.
Výborný recept. Podobný mám od budoucí tchýně. Zelí se upeče jako v tomto receptu, přidá se pizza koření a než se smíchá se uvařenými těstovinami, přidá se na něj na kostičky nakrájené uzené maso a jen se prohřeje.
Dobry a jednoduchy recept - diky. Mimohodem, pekla jsem to celou dobu odkryte a stejne to bylo vynikajici.
Dělala jsem to dnes k obědu, bylo to výborné! Trochu jsem se bála té kombinace,ale byla jsem příjemně překvapená,chutné,jedlé.... vymeteno!!
Dělala jsem k nedělnímu obědu, všichni jsme byli překvapeni, jak je to dobré. 1*
Vynikající recept, přesto doplatil na lidskou závist a během víkendu spadl (stejně jako Prdelky) z vrcholu TOP na 87 místo...
Vynikající,jednoduché,rychlé a žravé.Hodnotím za 1.
Včera jsem zkoušela překvapit s obědem a sklidila jsem úspěch.Je to opravdu moooc chutné jídlo.Jen jsem dala asi malou hlávku zelí,takže příště přidám,protože to zelíčko je vynikající.1.
Když jsem tento recept četla poprvé, tak jsem si říkala, že je to bláznivá kombinace, ovšem nedalo mi to a dnes jsem to zkusila předložit rodince k obědu. Bylo to moooooooc dobré!!!
Jsem mile překvapená úspěšnosí tohoto receptu,který jsem sem vložila.A pro zvědavce,kuchtík "stejda z Hlinska" je pan doktor Vrbický.Zkusím ještě nějaký ten receptík od strejdy dát dohromady,a podráždit vaše chuťové buňky...:-))
Michaelo, muzes ze zacatku pekac priklopit, ale pak bych radeji nechala ke konci odklopeny, jinak ti masicko neudela kurcicku. Jo a pro Evu sk., zeli bych taky prisladila a zakapla trochu octem.Katerino, pokud budes delat jen TOP recepty, sklids doma jen samou chvalu, to ti zarucuju.
Skvělé, chutnalo to i mé tchyni. Dávám za jedna.
TO RŮŽOVÉ NA OBRÁZKU BUDOU ASI CELOZRNNÉ TĚSTOVINY A TO ZELENÉ-ZELÍ
Jaké to bude, když to zelí kromě prosolení taky trochu osladím a okyselím? Zkoušel jste to někdo?
Pěkně prosím, poraďte začátečníkům - mám péct přiklopené? A jak dlouho přibližně? Děkuji!
Dnešní oběd - dávám rozhodně za jedna! ;o))))
Mnam mnam nemá to chybu,právě jsme to dojedly a oblizovaly se až za ušima.přidala jsem grilovací koření a tochu pepře.Dávám 1
Ahoj, tak jsem na této stránce prvně, první věc - kouknu na top recepty a na prvním místě Kuře od strejdy z Hlinska! Jsem taky z Hlinska, takže tohle papáníčko musím hned zítra vyzkoušet! Díky ;o)
Tohle potřebuji!..Jednoduché, vše z jednoho pekáče...už nevím co každý den vymýšlet..:-(..zkusím a ohodnotím.díky za recept..:-)))
Šárko,moc děkuji,myslela jsem si to a určitě co nejdříve vyzkouším a dám vědět.
Musím dát za jedna , super recept. Celá rodina byla spokojená . Mohla bych to mít klidně i bez kuřete - chválím a pozdravuji strejdu z Hlinska.
Ňulinko,to jsou nudle-těstoviny smíchané se zelím.
Může to být dobré,jen se v tom nějak nemůžu vyznat podle obrázku.Jsou tam nějaké růžové proužky jako kdyby byly obalené ve smetaně a pod tím kostky,co to,prosím Vás je?Nebo je to jen divný obrázek?
Nemá "strejda z Hlinska"v zásobě ještě nějaký tak jedinečný recept? Dávám za 1.
Vynikající ... tento recept se mi osvědčil doma lépe než "kuře na zelí zase jinak" - tam nám moc neseděla ta nakyslá chuť. Dávám tomuto receptu za jedna a určitě budu opakovat.
Strejdo z Hlinska díky, díky, díky. Tak už jsem si dlouho nepochutnala.je to vynikající, chutnalo všem.
Perfektní recet jsice jsem byl nejdřiv z té kombinace trochu zmaten ale byl jsem mile překvapen davám tedy 1
Výborné kuře. Cibuli jsem rovněž přidala do zelí syrovou a kuře jsem navíc trochu posypala pikantnějším kořením. Těstoviny zamíchané do upečeného zelí jsem po promíchání opepřila - mohla bych je i jen tak. Jsou skvělé! Díky za recept. Jen škoda, že nevím, kdo je autor.
Přidávám se ke všem pochvalným příspěvkům.I když ta kombinace se mi zdála zvláštní.Je moc výborná.Dávám 1.
Výborná, rychlá příprava. Cibuli jsem rovněž dala do zelí neosmaženou, povrch jsem pokladla tence nakrájenou anglickou slaninou a na to jsem dala osolené a jemně okmínované kuře. Máslo jsem rovněž vynechala. Z těstovin jsem měla trochu strach, ale je to opravdu výborná kombinace. Všem doporučuji.
Velmi dobré kuřátko, cibuli jsem nakrájela na kolečka do zellí bez osmažení.
Airan, tu osmaženou cibulku potom zamícháte do zelí ? Díky za odpověď.
Je to vyborna, nenarocna priprava vynikajiciho jidla! Davam jeste osmazenou (na tuku od kurete) cibulku a protoze kurata jsou sama od sebe tucna, maslo nepridavam:-) Jime k tomu varene brambory. Vrele doporucuji! Davam 1!