• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kuře „strejdy z Hlinska“
Napište svůj komentář k receptu

Kuře „strejdy z Hlinska“

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 70
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře „strejdy z Hlinska“
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks bílé zelí menší hlávka
    • 1
      kostka máslo
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balíček těstoviny

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme menší hlávku zelí, dáme do pekáče a jemně prosolíme. Na to dáme naporcované, osolené a jemně okmínované kuře (dávám kmín drcený). Poklademe plátky másla, trošičku podlijeme, ne moc, zelí si vodu pustí, a dáme do trouby péci asi na 220 °C. Pečeme do zlatova. Kuřecí porce vyndáme a do zelí vmícháme uvařené těstoviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na plechovce s pivem

Kuře na plechovce s pivem

Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment

Kuře s chřestem v alobalu Institutu…

Zapečené kuře s celerem

Zapečené kuře s celerem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ňulinka
    Ňulinka | 31. 12. 2010 08:47

    Moc dobré kuře i šťávička,1

  • Ladia
    Ladia | 28. 10. 2010 15:59

    Tady si vybavuji, že byla fotka

  • Zdenka Kocmichová | 21. 3. 2010 13:11

    Nám chutnalo moc. Máslo jsem nedávala a kuře kořenila směsí na provencálské kuře, kterou jsem našla doma. Pekla jsem na asi 180°C 1,5 hod. Děkuji za výborný recept!

  • Květa Štěpánková | 8. 2. 2010 22:27

    Taky chválím, opravdu dobré, dělala jsem přesně podle receptu a chutnalo dávám 1

  • Lenka Pflegerová | 7. 2. 2010 15:39

    Bylo to moc, moc dobré dávám za 1.

  • Jana Kohoutová | 19. 1. 2010 12:08

    Výborné. Kromě zelí jsem omylem dala i kus kapusty, vůbec nebylo na závadu. Těstoiviny se zelím - velká ňamka.

  • Frantiska :) | 11. 6. 2009 16:01

    mam ho moc rada, delam ho tak, uz aspon tri roky :) na kure davam koreni na pecene kure a nedavam maslo. Ja osobne to pecu v troube prikryte a pak to nakonec necham zapect na kurcicku ... kdyz to necham neprikryte, tak zeli mam vysusene a neni to moc dobre

  • anna březinová | 3. 9. 2008 15:27

    Vynikající recept, dejte si záíležet na výběru těstovin, nejlepší jsou flíčky (já mám domácí od maminky), nedávám ani máslo, jen zelí osolím a okmínuji drceným kmínem, kuře osolím, potřu česnekem, potřu lžičkou oleje s kořením na kuře a peču 1,5 hodiny na 180 stupňů. Kontroluji, aby se zelí nepřichytilo, některé nemá dost vody a tak několik lžic vody přilévám. Zdravím strejdu do Hlinska a děkuji za recept.

  • Tomáš O. | 5. 11. 2007 23:43

    No je ot super.Absolutní delikatesa :-) ne opravdu! Moc chutné. Přilepšil jsem nakonec smíchané těstoviny se zelím smetanou a mohli jsme se doma umlátit

  • PEN | 18. 10. 2007 20:35

    Bohužel zklamu autora a anonyma z 17.9.2007. Rozhodně nejde o nějakou závist, ale o vyjádření názoru. Prostě nijak zvlášť nám toto kuře nechutnalo a hodnotím je za 3.

  • Ondřej Pavliska | 16. 10. 2007 11:57

    Souhlasim Zito, já sem to taky zkusil a vůbec nám to nešmakovalo ,, Příště místo hlávky zelí, tam dám normálně kysaný =)

  • Zita | 14. 10. 2007 12:08

    Tak jsem to uvařila včera k obědu a vůbec nám to nechutnalo.My máme rádi kyselé zelí, sladké vůbec nevařím tak možná je to tím.Ale nenechte se odradit mým komentářem ,vidím že většině pisatelů tohle jídlo chutnalo.

  • juppigi juppigi | 10. 10. 2007 10:45

    moc,moc a moc dobré

  • Justy | 9. 10. 2007 19:26

    Moc mě to chutnalo trochu mě jídlo připomínalo halušky se zelím. Ovšem s haluškama je patlání a toto je rychlé a stejné výborné .Opravdu veliká mňamka.

  • mina kubikova | 29. 9. 2007 18:18

    nuz, neostava len dodat,ze internet je zazracna vec.

  • Tereza J. | 29. 9. 2007 16:23

    Mina, z východu, z Košíc:)))

  • mina kubikova | 29. 9. 2007 15:15

    Terka...priamo zo stredneho slovenska, z banskej bystrice. Muz je z jihlavy a zijeme 7 rok v mnichove, sme vskutku internacionalna rodina a tak to aj v nasej kuchyni vyzera. A ty si kde?

  • Tereza J. | 28. 9. 2007 20:12

    Mina, mamička vie, čo je dobré:))) Odkiaľ pochádzaš ? Pretože nie všade na Slovensku by na halušky s kapustou nasypali cukor. S tým bigosom som to bola ja, ono sú veci, ktoré musím začať variť v nadmernom množstve, aby po dovarení zostalo na obed, či večeru. Ako hocičo s kyslou kapustou, špenát, tekvicový prívarok, francúzske zemiaky ( robím si jednohubky : koliesko zemiaka, koliesko vajca, koliesko klobásky ) ...

  • mina kubikova | 28. 9. 2007 19:32

    :o))))Tereza....ja som sa k tomu nikdy neprinutila, mamka si obcas pocukrovala aj klasicke slovenske halusky s kyslou kapustou. To si bola ty, co si napisala, k bigosu, ze kym by si ho uvarila, tak by si ho davno zjedla????????? Ak ano, tak gratulujem, uz 3 den sa na tom zo srdca smejeme. :o))))))

  • Tereza J. | 28. 9. 2007 18:40

    Mina, aj my fliačky s kapustou cukrujeme, je to super :)))

  • mina kubikova | 28. 9. 2007 17:52

    doma na slovensku, robieva, pokial mi pamat siaha,moja mamicka kapustne fliacky, je to presna obdoba prilohy ku kurcatu. Mamicka si dokonca tie fliacky pocukrovala. darmo som nahovarala manzela aby sme si to urobili...a teraz ked som urobila kompletny recept strejdy, tak to jedol vcera, dnes a znovu ho vidim v hrnci a poprosil ma aby som to urobila co najskor znovu. pod kapustu som dala ciibulu a prerastane udene maso na kococky.

  • Katerina Stiborkova | 27. 9. 2007 18:16

    Tak nevím jestli jsem udělala něco špatně, ale dle všech komentářů jsem čekala větší mňamku. Ještě počkám až příjde manžel domu a ohodnotí..

  • Anonym | 25. 9. 2007 19:29

    To byla neuvěřitelná dobrota. Přidala jsem do zelí pár hub,čerstvě umletý pepř, nedala jsem máslo a mírně zakapala polévkovým bujonem Maggy. Kuře jsem okořenila kořením od Kotany "Pečené kuře. Díky!!!!!!! Budu rozhodně co nejdříve opakovat.

  • Miroslava Marková | 23. 9. 2007 11:04

    Výborný recept. Podobný mám od budoucí tchýně. Zelí se upeče jako v tomto receptu, přidá se pizza koření a než se smíchá se uvařenými těstovinami, přidá se na něj na kostičky nakrájené uzené maso a jen se prohřeje.

  • Aleachim | 21. 9. 2007 12:16

    Dobry a jednoduchy recept - diky. Mimohodem, pekla jsem to celou dobu odkryte a stejne to bylo vynikajici.

  • lenka mikesova | 19. 9. 2007 21:37

    Dělala jsem to dnes k obědu, bylo to výborné! Trochu jsem se bála té kombinace,ale byla jsem příjemně překvapená,chutné,jedlé.... vymeteno!!

  • Petra Bukovská | 17. 9. 2007 20:41

    Dělala jsem k nedělnímu obědu, všichni jsme byli překvapeni, jak je to dobré. 1*

  • Anonym | 17. 9. 2007 15:51

    Vynikající recept, přesto doplatil na lidskou závist a během víkendu spadl (stejně jako Prdelky) z vrcholu TOP na 87 místo...

  • Jana Srbová | 17. 9. 2007 12:58

    Vynikající,jednoduché,rychlé a žravé.Hodnotím za 1.

  • Ňulinka - | 17. 9. 2007 12:28

    Včera jsem zkoušela překvapit s obědem a sklidila jsem úspěch.Je to opravdu moooc chutné jídlo.Jen jsem dala asi malou hlávku zelí,takže příště přidám,protože to zelíčko je vynikající.1.

  • Šárka | 16. 9. 2007 17:13

    Když jsem tento recept četla poprvé, tak jsem si říkala, že je to bláznivá kombinace, ovšem nedalo mi to a dnes jsem to zkusila předložit rodince k obědu. Bylo to moooooooc dobré!!!

  • Martina Hájková | 13. 9. 2007 17:23

    Jsem mile překvapená úspěšnosí tohoto receptu,který jsem sem vložila.A pro zvědavce,kuchtík "stejda z Hlinska" je pan doktor Vrbický.Zkusím ještě nějaký ten receptík od strejdy dát dohromady,a podráždit vaše chuťové buňky...:-))

  • Marta Hajkova | 13. 9. 2007 12:27

    Michaelo, muzes ze zacatku pekac priklopit, ale pak bych radeji nechala ke konci odklopeny, jinak ti masicko neudela kurcicku. Jo a pro Evu sk., zeli bych taky prisladila a zakapla trochu octem.Katerino, pokud budes delat jen TOP recepty, sklids doma jen samou chvalu, to ti zarucuju.

  • Hanina | 12. 9. 2007 16:33

    Skvělé, chutnalo to i mé tchyni. Dávám za jedna.

  • KYTKA MATULKA | 12. 9. 2007 12:24

    TO RŮŽOVÉ NA OBRÁZKU BUDOU ASI CELOZRNNÉ TĚSTOVINY A TO ZELENÉ-ZELÍ

  • Eva Sk | 12. 9. 2007 10:38

    Jaké to bude, když to zelí kromě prosolení taky trochu osladím a okyselím? Zkoušel jste to někdo?

  • Michaela | 11. 9. 2007 20:03

    Pěkně prosím, poraďte začátečníkům - mám péct přiklopené? A jak dlouho přibližně? Děkuji!

  • Kateřina Zelená | 11. 9. 2007 13:40

    Dnešní oběd - dávám rozhodně za jedna! ;o))))

  • Petra Stejskalová | 11. 9. 2007 11:52

    Mnam mnam nemá to chybu,právě jsme to dojedly a oblizovaly se až za ušima.přidala jsem grilovací koření a tochu pepře.Dávám 1

  • Kateřina Zelená | 10. 9. 2007 16:34

    Ahoj, tak jsem na této stránce prvně, první věc - kouknu na top recepty a na prvním místě Kuře od strejdy z Hlinska! Jsem taky z Hlinska, takže tohle papáníčko musím hned zítra vyzkoušet! Díky ;o)

  • Marsí | 10. 9. 2007 11:19

    Tohle potřebuji!..Jednoduché, vše z jednoho pekáče...už nevím co každý den vymýšlet..:-(..zkusím a ohodnotím.díky za recept..:-)))

  • Ňulinka - | 10. 9. 2007 10:14

    Šárko,moc děkuji,myslela jsem si to a určitě co nejdříve vyzkouším a dám vědět.

  • Hana | 10. 9. 2007 09:34

    Musím dát za jedna , super recept. Celá rodina byla spokojená . Mohla bych to mít klidně i bez kuřete - chválím a pozdravuji strejdu z Hlinska.

  • Šárka Tkáčová | 10. 9. 2007 09:16

    Ňulinko,to jsou nudle-těstoviny smíchané se zelím.

  • Ňulinka - | 10. 9. 2007 08:47

    Může to být dobré,jen se v tom nějak nemůžu vyznat podle obrázku.Jsou tam nějaké růžové proužky jako kdyby byly obalené ve smetaně a pod tím kostky,co to,prosím Vás je?Nebo je to jen divný obrázek?

  • Jana D. | 9. 9. 2007 13:49

    Nemá "strejda z Hlinska"v zásobě ještě nějaký tak jedinečný recept? Dávám za 1.

  • Martina S. | 16. 9. 2006 13:17

    Vynikající ... tento recept se mi osvědčil doma lépe než "kuře na zelí zase jinak" - tam nám moc neseděla ta nakyslá chuť. Dávám tomuto receptu za jedna a určitě budu opakovat.

  • Lenka S | 25. 8. 2006 16:47

    Strejdo z Hlinska díky, díky, díky. Tak už jsem si dlouho nepochutnala.je to vynikající, chutnalo všem.

  • Rostislav | 17. 8. 2006 12:25

    Perfektní recet jsice jsem byl nejdřiv z té kombinace trochu zmaten ale byl jsem mile překvapen davám tedy 1

  • Ivana Samcová | 5. 8. 2006 17:02

    Výborné kuře. Cibuli jsem rovněž přidala do zelí syrovou a kuře jsem navíc trochu posypala pikantnějším kořením. Těstoviny zamíchané do upečeného zelí jsem po promíchání opepřila - mohla bych je i jen tak. Jsou skvělé! Díky za recept. Jen škoda, že nevím, kdo je autor.

  • Zdena z JM | 18. 7. 2006 06:25

    Přidávám se ke všem pochvalným příspěvkům.I když ta kombinace se mi zdála zvláštní.Je moc výborná.Dávám 1.

  • Zdena | 13. 7. 2006 19:59

    Výborná, rychlá příprava. Cibuli jsem rovněž dala do zelí neosmaženou, povrch jsem pokladla tence nakrájenou anglickou slaninou a na to jsem dala osolené a jemně okmínované kuře. Máslo jsem rovněž vynechala. Z těstovin jsem měla trochu strach, ale je to opravdu výborná kombinace. Všem doporučuji.

  • Věra | 12. 7. 2006 08:10

    Velmi dobré kuřátko, cibuli jsem nakrájela na kolečka do zellí bez osmažení.

  • Jana z VM | 22. 6. 2006 09:53

    Airan, tu osmaženou cibulku potom zamícháte do zelí ? Díky za odpověď.

  • Airan | 19. 6. 2006 17:20

    Je to vyborna, nenarocna priprava vynikajiciho jidla! Davam jeste osmazenou (na tuku od kurete) cibulku a protoze kurata jsou sama od sebe tucna, maslo nepridavam:-) Jime k tomu varene brambory. Vrele doporucuji! Davam 1!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Kmín Kuřecí maso Máslo Sůl Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Výborná pizza

Výborná pizza

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

135
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
86
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
84
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
78
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
78
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
Kuře ,,MACO“
Kuře ,,MACO“
Kuře „65“
Kuře „65“
Kuře (kachna) s kaštanovou nádivkou
Kuře (kachna) s kaštanovou nádivkou
Kuře (králík) na cibulovém zelí
Kuře (králík) na cibulovém zelí
Kuře (králík) v pikantní omáčce
Kuře (králík) v pikantní omáčce
  • Recepty.cz
  • Kuře „strejdy z Hlinska“
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact