Všechny suroviny smícháme a do vzniklé směsi naložíme kuřecí stehna. Necháme uležet do druhého dne. Potom pečeme zakryté asi 30 minut. Občas potíráme marinádou z pekáče. Nakonec odklopíme a dopečeme. Podáváme s rýží, hranolky nebo krokety.
Chutnalo. Ještě zkusím tu rybu podle Evangeliny :-)
Zuzana Šindlerová
|19. 11. 2007 13:49
Moc dobré.
Evangelina Ciprová
|7. 11. 2007 23:26
Tak jsem krůtu naložila a protože jsem udělala marinádu ve větším množství, nějaká mi zbyla. Dala jsem tedy do keramického pekáčku trochu oliv. oleje, na něj rozložila filety z pangasia (ale mohlo by být i filé či jiná bílá ryba), na to nanesla marinádu a dala na dvacet minut zapéct do trouby. Úspěch byl obrovský!! To bylo v poledne, tak jsem to večer zopakovala, ale do marinády jsem přimíchala trochu strouhanky (asi lžíci) a hrst mletých ořechů. Udělalo to úžasnou krustu a vznikla skutečná labužnická pochoutka. Tak ještě jednou moc děkuju za nápad.
Evangelina Ciprová
|6. 11. 2007 23:28
No, to vypadá dobře. Kuře tu nemám, ale mám doma krůtí stehno a křídla. Tak to zkusím s krůtou. Určitě to bude taky dobré.