Kůře rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm velká kolečka, klobásu nakrájíme také na kolečka. Zakysané zelí i se šťávou poklademe na dno zapékací skleněné misky, promícháme s klobásou a bramborami. Na tuto směs poklademe osolené a opepřené kuřecí čtvrtky. Podlijeme vodou, přiklopíme víkem a vložíme do předhřáté trouby na maximum.
2
Pečeme, dokud kuře není měkké a během pečení podléváme vodou, pokud je třeba. 10 minut před podáváním odkryjeme víko, na kuře pokladame plátky másla a necháme chvilku zapéct do křupava. Kuře pak podáváme s upečeným zelím, klobásou a bramborem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Niki Nii
|20. 9. 2014 00:03
Recept parádní, dělala jsem ho podle postupu + doporučení *vlčáka* moc sme si pošmákli :3, dávám 1*** <3
Vlčák
|8. 10. 2010 19:40
Tak dnes jsem si to udělal. Dvojnásobné množství. Recept jsem si malilinko poupravil, rád experimentuji. Proto jsem do toho zelí přimixoval ještě dvě větší, nahrubo nakrájené cibule, celou paličku česneku - ovšem nakrájeného na jemnější plátky a na kostičky nakrájenýho trochu špeku (cca tři vrchovaté lžíce). No - pochutnali jsme si parádně. Pozn. - nejde mi hodnotit, tak dávám 1 .
Tereza Jarčušková
|24. 1. 2006 09:45
Podľa popisu určite dobré. Mám rada zapekané pokrmy, ak je všetko pekne solu v jednom pekáči.