Kuře očistíme a dobře nasolíme. Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky nebo ji nahrubo nastrouháme. Pak dáme zeleninu do pekáče, na ni dáme osolené kuře, které posypeme tymiánem a poklademe několika plátky másla. Zeleninu trochu podlijeme vodou a pečeme. Při pečení kuře často podléváme výpekem, aby bylo šťavnaté, a asi po půl hodině pečení kuře obrátíme.
2
Když je zelenina měkká, vyndáme ji z pekáče i s výpekem, ale kuře necháme ještě péci. Zeleninu chvíli povaříme, a pak ji buď prolisujeme nebo rozmixujeme. Je-li příliš hustá nebo aromatická, zředíme ji vodou a maličko zahustíme moukou. Do omáčky můžeme také přidat kysanou smetanu.
3
Dopečené kuře rozporcujeme a podáváme přelité zeleninovou omáčkou. Vhodným příkrmem jsou krupicové noky, ale i s brambory chutná dobře.