Nevíte, co si počít se zbylou zeleninou? Pak tato verze kuřete se zeleninou vás potěší. Použít můžete cokoliv. Od mrkve, brambor, dýně, přes rajčata, žampiony až po cuketu. Zelenina v kombinaci se šťavnatým kuřecím masem chutná naprosto skvěle. Zapomeňte na haldu nádobí, k pečení vám postačí jen dva pekáče!
Mrkve očistěte nebo oloupejte, rozpulte je, vhoďte do mísy, pokapejte olivovým olejem, osolte, přidejte tymián, balzamikový ocet a dejte na plech.
3
Brambory očistěte, a i se slupkou nakrájejte na menší kusy. Dejte je do té samé mísy, kde jste měli mrkve, k oleji a soli přidejte směs na selské brambory a přímo na pekáči brambory proložte neoloupanými stroužky česneku.
4
To samé zopakujte s dýní, přidejte také olivový olej a sůl, dýni dochuťte římským kmínem, případně i trochu chilli.
5
Na druhý plech nakrájejte houby, čekanku, rajčata, cuketu. Tyto všechny ingredience pokapejte olivovým olejem, osolte a posypte např. provensálským kořením. Tento pekáč půjde vložte do trouby jako druhý. Všechna zelenina bude hotová zhruba za 25–30 minut.
Dále si připravte maso, nejlépe kuřecí paličky, které se budou péct stejně dlouho jako zelenina. Smíchejte sůl, uzenou papriku, tymián, římský kmín, provensálské koření, olivový olej a lžičku medu. Ve směsi obalte kuře a poklaďte ho mezi zeleninu.
Troubu předehřejte na horký vzduch na 180 °C. Nejdřív vložte do trouby pekáč s masem, druhý pekáč přidejte až po 15 minutách. Vše pečte přibližně hodinu.