Osolené a okořeněné kuře můžeme upéct celé nebo naporcované, případně upečeme stehna či čtvrtky. Pečeme doměkka a dolatova, v pekáči s pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, kouskem másla. Během pečení podléváme a přeléváme výpekem.
2
Po upečení kuře vyndáme na talíř a uchováváme ho v teple. Do výpeku nasypeme nastrouhaný sýr nebo drobně pokrájený tavený, zalijeme smetanou, přisypeme oprané špenátové listy, dochutit můžeme ještě i muškátovým květem a přivedeme k pomalému varu. Dle potřeby přilijeme mléko do požadovaného množství omáčky, kterou zahustíme moukou (solamylem) rozmíchanou v malém množství vody a vše ještě krátce provaříme. Omáčku už můžeme dodělat na kamnech, je to rychlejší.
3
Na talíř k příloze (brambory, gnocchi, noky, bramborové knedlíky či kaše, těstoviny, rýže) přilijeme omáčku, přidáme porci kuřete a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Věra Lánská
|16. 9. 2015 13:20
Dobrý návod jak ozvláštnit pečené kuře a pochutnat si. Velká pochvala :-)
Kamila
|16. 3. 2015 10:35
Nejím maso ale omáčka se mi hodně zamlouvala a tak jsem si na osmaženou cibulku a česnek hodila špenát, přidala sýr atd a teda super! Byla dřív hotová něž se mi uvařily špagety.