Jo jo, známe :-) Výborný recept!!! Také jsme se poprvé lekli toho množství česneku, ale je to výborné! Česnek na konci vaření opravdu "nesmrdí" česnekově, ale je hodně jemný.
Toto je klasicky francuzsky recept,mam ho take,ale nezkosela jsem ho,protoze jsem nikdy nemohla dat dohromady vsechny potrebne ingredience.Vlozila jsem sem zjednodsenou formu tohoto receptu z moderni francouzske kucharky,jak pise pani Airan.Toho cesneku se nebojte,jeho chut se dlouhym pecenim zjemni a j to vyborne.Taky se pokusim tuto variantu zkusit,melo by to byt jeste lepsi.
Recept znám pod názvem Alibaba a 40 loupežníků, ale ještě jsem ho nezkoušela.
Podobny recept uz tady je od pani Heleny, dokonce pod skoro stejnym nazvem - " kure pecene na 40strouzku cesneku" Protoze jsem ho vyzkousela, musim napsat, ze je skvostni! Recepty nejsou uplne totozne, trochu se lisi, rada vyzkousim i tuto variantu.
To je něco pro nás, česneku není nikdy dost :o)))
4o stroužků česneku!Tak to je síla.