• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře Sambal
Napište svůj komentář k receptu

Kuře Sambal

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře Sambal
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuře v celku nebo naporcované, můžete použít ale i čtvrtky, paličky,...
  • Marináda
    • chilli omáčka sladká 1/3 šálku
    • 1
      lžíce česnek prolisovaný
    • 2
      lžička zázvor nastrouhaný
    • 3
      lžička sojová omáčka
    • 2
      lžička med
    • 2
      lžíce rajský protlak nebo pyré
    • 1
      lžíce petrželka nasekaná
    • 1
      ks citron
    • olej
    • sůl
    • 2
      lžička škrob

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjte a osušte.
2
Česnek, protlak (pyré), zázvor a sladkou chilli omáčku smíchejte (nejlepší by bylo to pořádně prohnat v nějakém šikovném robotku, aby se česnek ještě víc rozmělnil a aby se vytvořila taková pasta). Citron omyjte a vymačkejte šťávu, kterou přidejte do marinády. Slupky citronu nevyhazujte. Pak přidejte všechny ostatní ingredience kromě škrobu a promíchejte. Oleje stačí cca 1 lžíce.
3
Použijte dvě třetiny marinády na potření kuřete, část dejte i dovnitř. Vložte vymačkané poloviny citronu a svažte nožky k sobě. Umístěte kuře na rošt nad pekáček. Do něj nalijte vodu - ta by se neměla dotýkat kuřete.
4
Volně zakryjte alobalem a pečte 40 minut na 200°C. Pak sundejte alobal, potřete kuře částí zbylé marinády a pečte dalších 40-60 minut na 180°C. Během pečení potírejte marinádou, dokud budete mít, a podlévejte tak, abyste v pekáčku měli vždy alespoň půl centimetru vody/šťávy. (Pokud používáte kousky a ne kuře v celku, zredukujte dobu pečení, abyste neměli maso vysušené.)
5
Až bude kuře upečené, nechte ho zakryté ještě chvíli po vyndání z trouby odpočívat. Pak naporcujte. Mezitím si slijte šťávu a marinádu, která skapala, do menšího hrnce. V trošce vody rozmíchejte škrob a přilijte do šťávy. Zahřejte a za občasného míchání vařte asi 5 minut.
6
Můžete podávat s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Moravské kuře

Moravské kuře

Smetanové kuře pečené (nejen) s bramborem

Smetanové kuře pečené (nejen) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli omáčka Citron Kuře Med Olej Petrželka Rajský protlak Škrob Sojová omáčka Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek…
35
Houbový guláš
Houbový guláš
29
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
26
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
23
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Kuře s paprikou a olivami
Kuře s paprikou a olivami
Kuře s pastinákovým pyré
Kuře s pastinákovým pyré
Kuře s rýží na kari
Kuře s rýží na kari
Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou
Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou
Kuře se sýrovou zeleninou
Kuře se sýrovou zeleninou
Kuře se šlehačkou
Kuře se šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Kuře Sambal
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact