Očištěné pastináky oloupejte a nakrájejte na kousky. Jednu oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky, druhou na kroužky. Mango také oloupejte, dužninu uvolněte od pecky a mango nakrájejte na kostičky stejně jako opláchnuté papriky. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje, osmažte na ní kousky pastináku, zalijte vývarem, uveďte do varu a na mírném plameni asi 20 minut povařte. V kastrolu rozehřejte další lžíci oleje, osmažte cibuli nakrájenou na kostičky, přidejte mango a papriku, ocet a cukr.
2
Zalijte 100 ml vody a asi 15 minut povařte a pak nechte stranou. Kuře osušte, osolte a opepřete. Orestujte ze všech stran dozlatova na zbylém oleji, přidejte cibulové kroužky a pečte v troubě při 180°C, až je maso měkké. Povařený pastinák rozmixujte se smetanou, osolte a opepřete, případně zřeďte tekutinou z vaření. Do pyré vmíchejte pokrájenou pažitku a podávejte ho ke kuřeti spolu s podušenou mangovou směsí.