Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, osolíme a kousky obalíme ve škrobové moučce, nakrájíme menší cibuli (já osobně ji do tohohle receptu krájím na "měsíčky", čili rozkrojit na čtvrtiny a potom oddělit jednotlivé vrstvy) a najemno nasekáme česnek.
2
Na pánvi rozpálíme trochu oleje (mělo by ho být opravdu málo, jen tak na omaštění, maso by v něm nemělo "plavat". Ideální je pánev Wok, která nepotřebuje skoro žádný olej, ale vystačíte si s obyčejnou nepřípékací teflonovou pánví). Na pánvi osmahněte kuřecí kousky obalené ve škrobu, až maso zezlátne, ztlumte teplotu a přidejte na pánev mandličky, které chvíli pražte a poté přidejte měsíčky cibule. Přidejte 2-3 polévkové lžíce sojové omáčky, špetku soli, malou lžičku škrobu, hrášek a nasekaný česnek. Vše promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte na mírném ohni dusit tak 4 minuty. Nakonec dle chuti dosolte / přidejte sojovou omáčku.
3
Podávejte s jasmínovou rýží (jasmínová rýže se vaří neosolená, aby vynikla její chuť).