Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme cibuli, až do chvíle, kdy začne malinko hnědnout. Přidáme česnek, zázvor a pálivou papričku a smažíme vše dohromady asi 1 minutu. Pak přidáme směs koření a za stálého míchání pražíme asi 2 minuty. Nyní přidáme kuřecí kousky, sůl a za občasného zamíchání je smažíme tak dlouho, až ztratí růžovou barvu.
2
Když je maso zatažené, přilijeme polovinu kokosového mléka, přiklopíme a na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Když je maso měkké, přidáme zbytek kokosového mléka, necháme přejít varem, stáhneme z ohně a přidáme nať koriandru.
3
Recept se může zdát komplikovaný, ale není. Když si nejdříve připravíte všechno koření, příprava jídla pak zabere 30 minut. Vůně tohoto lahodného jídla je neuvěřitelná. Podávejte s rýží.
4
Převzato: Savoring the Spice Coast of India, autorka Maya Kaimal.