Namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich osmaženou cibuli, žloutky, uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a muškátový oříšek. Vše dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho přimíchejte do nádivky.
2
Rozpalte troubu na 200 stupňů. Kuře z venku i zevnitř omyjte a osušte. Osolte jej a naplňte nádivkou - vyplňte nejen dutinu břišní, ale vrstvu dejte i pod kůži na prsou. Dolní otvor zašijte, nohy svažte k sobě, kuře dejte do pekáčku s kostkami másla a dejte péct. Nádivku, která se do kuřete nevešla, dejte péct zvlášť.
3
Každou čtvrthodinu kuře zkontrolujte a polijte šťávou, která se začne vypékat. Jakmile je maso měkké, můžete vytáhnout z trouby.