Kuře naporcujeme, omyjeme a každý kousek nařízneme ke kosti. Jablka rozčtvrtíme a zbavíme jadřinců. Cibule nakrájíme na silná kolečka (půlkolečka). Připravíme marinádu z citrónové štávy, medu a kari. Lehce posolené kousky kuřete pečlivě namáčíme do marinády a dáváme do mísy, do které nakonec přidáme jablka i cibuli. Vše dobře promísíme (nejlépe rukama), upěchujeme a přes noc uložíme do ledničky.
2
Druhý den stačí kuřete přendat na pekář přidat máslo či margarín a pomalu péct (cca 180 °C, ke konci teplotu zvýšit, aby se udělala kůrčička). Podáváme s rýží (např. pečenou s kari) nebo pečenými brambory (event. kroketami).
3
Tip: na večírku přijdou vhod i stejným způsobem udělaná křidýlka s čerstvou bagetou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Polevka Bramborova
|3. 5. 2006 20:50
chut byla natolik zvlastni, ze si ani nejsem jista, jestli mi vyhovovala...ostatni si ale pochutnali, takze mozna to byl jen obvykly kucharsky syndrom- kdyz varim, vlastni jidlo mi chutna malokdy...