• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře s jablky a karamelem
Napište svůj komentář k receptu

Kuře s jablky a karamelem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře s jablky a karamelem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 0,50
      kg kuřecí maso prsa
    • 1
      lžička grilovací koření na kuře či steaky
    • 2
      ks jablka
    • 50
      g cukr krupice
    • 1
      dl bílé víno
    • 0,50
      dl olivový olej raději ne Extra Virgin
    • 1
      špetka skořice - mletá
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Opláchnutá a osušená prsa pokrájíme na menší medailonky, potom lehce naklepeme, posypeme kořením a z obou stran opečeme na oleji. Uložíme v teple.
2
Do výpeku nasypeme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Pak ho zředíme bílým vínem, vložíme na plátky pokrájená, oloupaná jablka zbavená jádřinců, krátce podusíme, dochutíme skořicí, solí, pepřem, přidáme zpět kuřecí maso, necháme prohřát a ihned podáváme, nejlépe s rýží nebo brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zámečníková | 29. 1. 2014 13:40

    Výborné <:-) , nic podobného jsem ještě nevařila a vidím že to je škoda.

  • Lenka | 3. 7. 2012 22:19

    Jelikož jsem neměla bílé víno, vynechala jsem proces s vínem a karamelizací, opečené okořeněné kuřecí jsem jen podusila s jablky, skořicí a cukrem a výsledkem i tak byla velká mňamka :)

  • tomáš | 3. 3. 2012 20:00

    ani jsem necekal, ze to bude tak vyborne, mam rad sladka jidla a tohle bylo moc dobre, jen jsem nepridaval sul ani pepr jen skoricia a pouzil jsem radeji trtinovy cukr nez bily 8-)

  • Bělochová | 26. 2. 2012 13:27

    Výborně jsem dnes uvařila, děkuji.

  • Simonita | 7. 2. 2012 20:51

    Recept super, jídlo výtečné. Akorád bych zde v rámci solidarity s ostatními kuchařkami ráda upozornila, že proces ředění karamelu vínem = flambování. Opravdu nám to chytlo a kdyby nebyl u pánve duchapřítomný přítel, asi bych to leknutím vyhodila oknem :-))

  • Prachařová | 23. 1. 2012 08:04

    Skořici nepoužívám,muž jí nesnáší dobře a musím napsat že i bez ní byla tato mana takřka geniální <3 <3 <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Restování Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cukr krupice Grilovací koření Jablka Kuřecí maso Olivový olej Pepř mletý Skořice - mletá Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku
27
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
25
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Kuře s chlebovou nádivkou
Kuře s chlebovou nádivkou
Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment
Kuře s chřestem v alobalu Institutu…
Kuře s jablečno-křenovou nádivkou
Kuře s jablečno-křenovou nádivkou
Kuře s kysanou smetanou
Kuře s kysanou smetanou
Kuře s makovou nasládlou kůrčičkou
Kuře s makovou nasládlou kůrčičkou
Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha
Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha
  • Recepty.cz
  • Kuře s jablky a karamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact